13,1K
Hoe langer hoe malser
Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!
43 reacties
Lekker ( als altijd ) ?
Dankjewel! 🙂
Ondanks dat ik verschillende Indische gerechten van jullie site al veel vaker heb gemaakt blijft dit toch eigenlijk de favoriet…. Zo goed dat ik tijdens het koken niet van de saus kan afblijven.
Fantastisch recept!
Leuk om te horen!
Kan ik dit recept verdrievoudigen?:)
Dankjewel
Hi Jaimy. Wil je het voor 12 personen maken? Dan zou ik niet alles verdrievoudigen hoor. Neem 1,5 kilo kipdijfilet, 800-1000 ml kokosmelk, 2 sereh en 4-5 blaadjes salam. Voor de boemboe zou ik alles verdubbelen. Dan heb je voldoende kruiden en vocht zonder dat het te overheersend wordt. Succes!
Zou ik dit gerecht ook van tevoren kunnen maken en daarna opwarmen? Hoe lang denken jullie dat ik het Max van tevoren kan maken en hoe opwarmen?
Hoi Marloes, dat kan zeker! Je kan het makkelijk 1 á 2 dagen van tevoren maken. Op de dag zelf langzaam op het vuur weer opwarmen. Mocht het vocht teveel zijn verdampt, voeg dan wat extra water toe. Succes!
waar haal je sereh en salam
Zowel sereh als salam haal je bij de toko! Maar sereh ligt vaak ook gewoon in de supermarkt 🙂
Gisteren gemaakt.. viel erg in de smaak, al vond ik zelf de smaak een beetje vlak. Vandaag een pittiger recept op het menu.. namelijk jullie beef stroganoff. Ben benieuwd.. dank voor de leuke recepten
Fijn dat de opor in de smaak viel Rob! We zijn benieuwd hoe de beef Stroganoff was! 🙂
Als de smaak een beetje vlak is , doe er dan een lombok bij en zout en suiker vooral de suiker haalt de smaken op…Zo wordt er op Java gekookt ..????
Thanks voor de tip Carla! 🙂
Heerlijk recept, wel met enige aanpassingen, omdat ik niet alles in huis heb. Ipv sereh, geraspte citroenschil gebruikt. En ipv salam, laurierblad gebruikt. Koriander heb ik weggelaten, niet mijn smaak. Ook trassi heb ik niet gebruikt. Wel een blokje kippenbouillon erbij gedaan en wat gemberpoeder. Ik ga het zeker opnieuw maken.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Riet! En de ingredienten die je vervangen hebt kunnen ook prima 🙂
Verslavend lekker, dank jullie wel voor het heerlijke recept!
Haha dat horen we graag! Bedankt voor het compliment 🙂
Hallo,
Ik wil dit gerecht maken voor 6 personen.
Wat zijn dan de ingrediënten?
Hoi Nadine, dan zou ik de boemboe hetzelfde houden. Neem dan 600-700 g kip en gebruik 200 ml extra kokosmelk of water. 🙂
Hoeveel sereh pasta kan ik gebruiken ipv een stengel.
Mmmmm lijkt mij heel lekker.
Groet Henny
Hoi Henny, ik denk een theelepel maar zeker weten doe ik het niet. Wij gebruiken altijd vers 🙂 Geniet ervan!
Lekker recept jongens! Ik heb hem twee keer gemaakt, de eerste keer volgens jullie recept. Deze vonden wij zoals eerder gezegd iets te flauw van smaak, tweede keer heb ik de droge kruigen bijna verdubbeld, er een kippenbouillonblokje en wat limoenblad en kerriepoeder bijgedaan. Naar onze smaak was hij toen perfect!
Leuk om te horen Stefan! En geef er inderdaad vooral je eigen draai aan 🙂
Hi Tim en Erik,
Heb vorige week dit recept gemaakt; heerlijk! Waande me even in een kleine warung in Bali.
Voor vanavond staat de beef Shanghai op het programma. Ben benieuwd waar op de wereld ik vanavond beland.
Dat is een groot compliment Saskia, dankjewel leuk om te horen! Geniet van de beef Shanghai, wie weet waan je in China 🙂
Hi Tim en Erik,
Is dit gerecht geschikt om in te vriezen? Zou graag meerdere porties willen maken.
Met vriendelijke groeten,
Jordi
Hi Jordi, jazeker! Dan wel langzaam opwarmen en wat vocht toevoegen. Geniet ervan!
De droge kruiden x2 gedaan gezien tips in de reacties en het was geweldig! Van iemand die currys (en sereh) helemaaal niet kende (en altijd sceptisch is met smaken die ik niet ken) kan ik nu wel zeggen dat ik er dol op ben! Ik heb door jullie bijna standaard sereh in huis, als ik een stengel overhoud vries ik het in en gebruik het later, evenals pepers; dit gaat prima
Beste Minutie, ik ben wel een beetje een betwetertje hier, maar ik kan het toch niet nalaten…wij noemen dit gerecht altijd witte kip, omdat de kip niet gebakken wordt, en wij doen er geen kunir in, dus hij wordt ook niet geel. Alleen als je de kip helemaal uitpluist en de saus goed inkookt, dan wel kunir, want dan is het opeens vulling voor heerlijke lemper, mijn favoriete snack! Dat wilde ik er even bijzeggen alleen: tevens vulling dus voor lemper…
Hoi Yda, inderdaad dit is een heerlijke vulling voor de lemper! 🙂 Die maken we binnenkort ook een keertje
Wat een goed recept ! De kip en saus zijn zacht van smaak, maar er zijn veel laagjes te proeven. Precies de juiste balans. Deze gaan we vaker maken.
Leuk te horen! Fijn dat onze opor in de smaak valt 🙂
Rook geweldig, smaakte te mild vond ik, heb er zelf een extra stengel sereh en 4 blaadjes djeroek poeroet bij gedaan en 200 ml kokosmelk ipv 400, en 300 ml water erbij. Dan is ie echt hemels.
Mooi recept.
Fijn dat ons recept in de smaak viel! En geef er vooral je eigen draai aan, nèt wat je lekker vindt 🙂
Ik heb deze opor zo net gemaakt. Erg eenvoudig en erg lekker. Ik mis in jullie recept de peper en zout. Zelf heb ik een kippenbouillon-blokje erin gedaan. Meteen goed!
Door de gebruikte kruiden vinden wij peper en zout niet nodig, maar voeg inderdaad vooral een bouillon blokje toe als smaakmaker, net wat je lekker vindt 🙂
Gewoon erg lekker, 1 bouillon blokje toevoegen en hij is perfect op smaak! TOP
Hoi! Dit recept lijkt me echt heel lekker. Maar ik lust echt niks met garnalen… dus waar kan je de trassi mee vervangen? Ketjap?
Ik hoor het graag dan ga ik ‘m proberen…
Ik zou de trassi dan achterwege laten, het is een vrij specifieke smaak. Overigens is de trassi niet overheersend hoor 🙂
Wat een heerlijk recept
Multiplayer games are set to dominate the gaming landscape in 2024, with cooperative and competitive modes becoming the primary focus for many developers. Games like Galactic Conquest and Warzone: Elite Squads are designed with robust online communities in mind, featuring large-scale battles and cross-platform play. Esports continues to grow, and 2024 will likely see even more tournaments, larger prize pools, and new game titles breaking into the competitive scene.
[url=https://medium.com/@tavush87654/exciting-winter-games-to-enjoy-this-season-7d11a6a7ce5c]lcusoccer.org[/url]
[url=https://www.nottedellascienza.it/?attachment_id=291#comment-373908]vava parent unit charger[/url] 21b0640