Spicy variant
Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Deze ajam ketjap pedis is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra rode peper toe of een schep sambal oelek. Uiteraard gebruiken we kipdijfilet, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak.
36 reacties
Hallo, hier nog een vraagje. Kan ik de ajam ketjap pedis ook invriezen?
Ja hoor, dat kan! Laten ontdooien en langzaan verwarmen (eventueel wat extra vocht toevoegen).
Vandaag voor het eerst gemaakt en het was heerlijk. Komt hier zeker nog vaker op tafel
Ga ik zeker een keer maken, maar dan lekker in de slowcooker.