Spicy variant
Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Deze ajam ketjap pedis is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra rode peper toe of een schep sambal oelek. Uiteraard gebruiken we kipdijfilet, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak.
36 reacties
Hoi Erik en Tim,
Een heerlijk gerecht.
Indien je geen oven hebt, kun je dan toch dit gerecht bereiden?
Alvast hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Dankjewel Manolito! Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen tot dat de kip gaar is. In totaal ongeveer een half uurtje. Succes!
Gezien de datum van enkele reacties, is dit al een “oud” recept. Vandaag gemaakt en gezien de scherpte van mijn mdm jeanette maar een halve peper gebruikt. Daardoor bleef mijn boemboe vrij licht van kleur. Maar het uiteindelijke resultaat was geweldig! Dit komt zeker vaker op tafel!
Gisteren heb ik dit recept gekookt in combinatie met Karedok, Sajoer boontjes en witte rijst. Heerlijk!! 2 dagen van kunnen genieten!
Vanavond gemaakt en genuttigd, heerlijk????
Leuk om te horen Mieke! 🙂
Hoi ,
Dus als ik het goed begrijp doe je de kip eerst in de oven , dan in de boemboe en dan weer in de oven ???
Zou je mij daar ook wat uitleg over kunnen geven ?? Wordt de kippendij alsnog niet droog dan?
Vriendelijke groet,
Karin.
Klopt Karin, in die volgorde! Nee hoor, wij gebruiken flinke stukken kipdij met vet dus het wordt zeker niet droog. Succes en geniet ervan 🙂
Hoi Tim en Erik,
Het was weer heerlijk! Ik heb alleen wel 200 ml kokosmelk gebruikt (voor 2 personen), omdat 50 ml kokosmelk me een beetje weinig leek voor 4 personen om voldoende saus te hebben voor de rijst. Moet er bij het originele recept dan misschien nog water toegevoegd worden?
Groetjs, Annemarie
Hoi Annemarie, dankjewel voor je bericht. Klopt! Als je meer saus wil is het inderdaad beter om water/kokosmelk extra toe te voegen, evt in combinatie met ketjap. Groetjes Erik
Lekker hoor ! Ik heb ongeveer 50 gr santen gebruikt met een beetje water, want ik had geen dikke kokosmelk in huis. Ik ga het zeker vaker maken !
Santen in combinatie met water kan net zo goed! Fijn dat het is gelukt en het in de smaak viel Monique 🙂
U schrijf in de ingrediënten het woord djahe ik moest het ook zoeken wat het was ben wel uitgekomen.
Als jullie het makkelijk wil maken voor de mensen dan is beter om ipv djahe gember wortel van te maken.
Dit is geen kritiek maar ter verbetering aan de consument.
Klopt, djahé is inderdaad gemalen gemberwortel! Gewoon te koop in de supermarkt 🙂
Wauw weer een super recept, morgen eten wij Bami en alles in huis voor de recept. Dus erbij eten en weer aan onze buurman boven geven.
Groet Henny
Fijn dat het recept in de smaak viel Henny! Lekker ook dat je de bami erbij hebt gemaakt en fijn dat de buurman er ook van heeft kunnen genieten 🙂
Als je deze vooraf gemaakt hebt wat is dat de beste manier op weer op te warmen? Oven? Hij staat nu in de oven te garen, ruikt heerlijk!
Hi Annemiek, als je het een uurtje later weer opwarmt dan kan dat gewoon in de oven op een iets lagere temperatuur. Mocht je het in de koeling bewaren en pas de volgende dag opwarmen dan kan je het beste eerst even kort in de magnetron en dan verder warmen in de oven. Succes!
Hallo,
Kan ik kooroom of slagroom ipv kokosmelk gebruiken?
Alvast bedankt!
Hi Mada, ik vermoed dat het wel kan maar eerlijk gezegd hebben we dat zelf nooit geprobeerd! 🙂
Er zijn veel gerechten met vet vlees of kip. Is het ook mogelijk om wat groente gerechten te plaatsen.
Die hebben we zeker Arie! Kijk even onder de categorie vegetarisch of onder de tag groenten
hoi hoi kan ik voor de kokosmelk ook een ander ingredient nemen?bij allergisch voor kokos..
Wat vervelend Linda! Je zou het evt kunnen vervangen door (kook)room. Maar moet er wel bij zeggen dat wij dat nooit hebben gedaan. De kokosmelk geeft namelijk ook een typerende smaak af en maakt vaak de gerechten wat milder.
Al veel recepten van jullie gemaakt en ook dit was weer een toppertje.
Weer een heerlijk recept. Gegeten met daarbij ulang ulang. Ook naar een recept van jullie. Was weer smullen!.
De smaak was prima maar helaas niet erg PEDIS wat de titel van het gerecht doet vermoeden.
Check intro van het recept! Voeg naar smaak rode peper of sambal oelek toe, net wat je lekker vindt! 🙂
Beste Erik en Tim,houd aub op met al die heerlijke recepten intussen heb ik ongeveer 20% na gekookt, ik kan niet meer als het nog beter wordt krijg ik gewichts problemen, jullie zijn echt geweldig,super uitleg en super gerechten.
Ik dank jullie voor de jullie inzet.ga zo door .
Haha sorry Erik! 😉 Bedankt voor je enorme compliment, erg leuk om te horen dat onze recepten zo in de smaak vallen. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken!
Ola chicos, wij wonen in zuid spanje en daar zijn bijna geen indisische kruiden te koop. We hebben één winkeltje die bijna alles heeft. Gisteravond de ajam ketjap pedis gemaakt en gegeten . We hebben zitten smullen, het was voor twee dagen. Nou alles op hoor. Vandaag wordt het jullie vitello tonato. Ook een mooi recept. We zijn heel blij met jullie. Groet van Walter en Dick.
Wat fijn dat er in ieder geval 1 winkeltje is waar jullie alles in kunnen slaan! Het is jammer dat de Indische keuken niet zo bekend is daar. Leuk dat onze recepten bij jullie in de smaak vallen. Hopelijk hebben jullie ook genoten van (onze) vitello tonnato. Geniet van al het lekkers dat nog op tafel verschijnt!
Hallo, hier nog een vraagje. Kan ik de ajam ketjap pedis ook invriezen?
Ja hoor, dat kan! Laten ontdooien en langzaan verwarmen (eventueel wat extra vocht toevoegen).
Vandaag voor het eerst gemaakt en het was heerlijk. Komt hier zeker nog vaker op tafel
Ga ik zeker een keer maken, maar dan lekker in de slowcooker.