Zoals je ongetwijfeld weet is onze saté een van de populairste recepten. Eerder maakten we al eens de saté ajam, een saté van varkenshaas en natuurlijk de klassieker, waarbij we beiden combineren op één stokje. Deze versie haalde zelfs een artikel op Nu.nl. Vandaag gaan we weer voor een combinatie, maar dan wel gescheiden. Dus stokjes met alleen kip en stokjes met alleen varkenshaas. En dat doen we niet voor niets, want Tefal daagde ons uit om onze saté eens te grillen op hun onlangs gelanceerde OptiGrill Elite. Klinkt fancy hè. Volgens Tefal behaal je met deze slimme grill restaurantwaardige resultaten. Goed, laten we dat maar eens testen.
Je persoonlijke assistent bij het grillen
De slimmigheid zit hem trouwens in de sensoren en het digitale schermpje met grillassistent. Zodra je het type vlees (of vis of groenten) selecteert en het ingrediënt op de grill plaatst meet de grill de dikte van het vlees en weet ‘ie zelf hoe lang de grilltijd is. Hij geeft zelfs gefaseerd aan welke status het vlees heeft (rare, medium of doorbakken). Vanzelfsprekend moet zowel de kippendij als de varkenshaas doorbakken zijn. De varkenshaas-saté was overigens perfect. Perfect dichtgeschroeid dankzij de zogenaamde dichtschroeifunctie en heerlijk mals van binnen.
Bij de eerste stokjes kipsaté hadden we wat minder geluk, maar dat was wel onze eigen schuld. De marinade van ketjap zorgde er namelijk voor dat de ketjap aan één kant verbrandde. Niet handig. Zorg er dus voor als je gemarineerd vlees gaat grillen dat je het vlees altijd voorziet van een laagje olie. Dan weet je zeker dat het goed gaat namelijk. De tweede lading saté was dan ook perfect! Mals van binnen, goed gaar en heerlijke grillstrepen. Wat overigens erg handig is, is dat de grillplaten eenvoudig demontabel zijn en in zijn geheel in de vaatwasser kunnen. Kortom, een fijne grill waar we nog vaak gebruik van gaan maken.
10 reacties
Het was overheerlijk wat was dit lekker. Heb de recepten doorgeven aan mijn vrienden en familie. Dank hiervoor. ✨?
Graag gedaan Bertha, fijn dat de saté in de smaak viel!
Ziet er weer lekker uit. Moet er nog peper en zout bij?
Hoi Joke, nee hoor dat is niet nodig! Er gaan voldoende kruiden in 🙂
Hoi! Ik wil voor een feestje deze sate in het klein maken om deze tijdens het feest in een elektrische hapjespan op te warmen. Kan dit of worden ze hier heel droog van?
Hi Naomi, als je ze niet eerst volledig klaarmaakt maar alleen marineert en pas later ‘opwarmt’ dan kan dat!
Wat voor olie is het beste om de sate mee in te smeren voor de optigrill? En welke stand doen jullie de varkenshaassate?
Wij gebruiken zonnebloemolie en kiezen voor het vleesprogramma!
Kan je dit ook in de oven klaarmaken of in de tefal contactgrill, hier zitten geen standen op alleen aan en uit? Hoe lang en eventueel voor de oven op hoeveel graden?
Jahoor! De tijd gaat een beetje op gevoel en de grootte van de stukjes; varkenshaas rond de 5 minuten en kip iets langer. Prik er in om te kijken of het gaar is. De oven zou ik op 200 graden zetten. Succes en geniet ervan!