Home Borrelhapjes en sausjes Mini broodje hamburger

Mini broodje hamburger

leuk om te serveren bij feestjes!

door SmaakMenutie
Mini hamburgers maken

De kleine broer

Nadat we eerder al genoten van het ultieme broodje hamburger, is het nu tijd voor de mini-variant. Net zo smaakvol, net zo veelzijdig, maar nét wat handzamer.

Ideaal voor feestjes, borrels of een gezellige avond met vrienden. En het leuke? Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook leuk om te maken. De hamburger zoals wij die kennen, vindt zijn oorsprong in Duitsland (jawel, Hamburg) maar werd pas écht beroemd in Amerika.

Inmiddels is het broodje niet meer weg te denken van menukaarten over de hele wereld. En waar de klassieke burger vaak groot en machtig is, kiezen wij nu voor een kleinere versie, boordevol smaak en perfect in balans.

Bouwen met smaak

We beginnen met het bakken van de hamburgers in een klontje roomboter. Op middelhoog vuur krijgen ze in een paar minuten die mooie bruine korst. Terwijl we ze geregeld keren, bestrijken we ze met een dun laagje mosterd. Dat geeft nét dat extra laagje pit. Nog een keer omdraaien, vuur wat lager, en blijven bewegen, zo blijven ze lekker mals.

Mini hamburgers recept

In een andere pan bakken we het ontbijtspek tot het knapperig is en gooien we er meteen de rode uienringen bij. Die worden lekker zacht en krijgen een licht zoete smaak. Alles klaar? Dan is het tijd voor het leukste gedeelte: het opbouwen. We beginnen met een schep frisse coleslaw, gevolgd door de burger, het spek, gesmolten cheddar, rode ui en een plakje augurk. De binnenkant van het bovenste broodje krijgt een lepel ketchup. En daarna alles met een prikker vastzetten!

Klein maar groots

Deze mini burgers mogen dan wel klein zijn, ze maken gegarandeerd indruk. Door hun formaat zijn ze perfect voor feestelijke gelegenheden, maar wij maken ze net zo graag op een vrijdagavond. Serveer ze met wat zelfgemaakte friet en een klodder mayo, en je hebt een burger waar je blij van wordt. Bovendien staan ze in een half uur op tafel.

Mini hamburgers maken

Mini broodje hamburger

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 51 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 50 g ontbijtspek (of bacon)
  • 8 mini hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl mosterd
  • Bakje coleslaw
  • Cheddar cheese
  • Plakjes augurk
  • Ketchup
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Doe 500 g gehakt in een kom samen met een halve heel fijn gesnipperde rode ui, 1 eitje, 2 el paneermeel en een beetje peper en zout. Verdeel het gehakt in achten en maak er mooie hamburgertjes van.
  • Bestrijk de hamburgers met olijfolie. Doe een klein klontje roomboter in de pan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Keer geregeld om.
  • Bestrijk nu de hamburgers met wat mosterd, draai om en bak 1 à 2 minuten. Keer om en doe hetzelfde aan de andere kant van de burger. Zet het vuur laag maar blijf de hamburgers bewegen.
  • In een andere pan bak je ondertussen het ontbijtspek tot het krokant is. Snijd de andere helft van de rode ui in ringen en bak deze mee met het ontbijtspek. Gebruik deze pan ook om je broodjes even kort te roosteren in het vet van het ontbijtspek (kan overigens ook kort in de oven).
  • Nu gaan we het broodje bouwen. Begin met een flinke schep coleslaw, dan de burger, het uitgebakken ontbijtspek en daarbovenop een plak cheddar cheese. Maak het geheel af met de rode ui en een plakje augurk. Op de binnenzijde van de bovenkant van het broodje smeer je wat ketchup en voilà!

Mini hamburgers maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Roza 11 oktober 2020 - 10:40

Waar verkopen ze de minibroodjes. Ik heb ze nog niet gevonden

Reply
SmaakMenutie 12 oktober 2020 - 10:36

Wij hadden ze bij de AH gekocht! Zaanse mini witte bollen (alleen in de winkel verkrijgbaar)

Reply