De kleine broer
Nadat we eerder al genoten van het ultieme broodje hamburger, is het nu tijd voor de mini-variant. Net zo smaakvol, net zo veelzijdig, maar nét wat handzamer.
Ideaal voor feestjes, borrels of een gezellige avond met vrienden. En het leuke? Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook leuk om te maken. De hamburger zoals wij die kennen, vindt zijn oorsprong in Duitsland (jawel, Hamburg) maar werd pas écht beroemd in Amerika.
Inmiddels is het broodje niet meer weg te denken van menukaarten over de hele wereld. En waar de klassieke burger vaak groot en machtig is, kiezen wij nu voor een kleinere versie, boordevol smaak en perfect in balans.
Bouwen met smaak
We beginnen met het bakken van de hamburgers in een klontje roomboter. Op middelhoog vuur krijgen ze in een paar minuten die mooie bruine korst. Terwijl we ze geregeld keren, bestrijken we ze met een dun laagje mosterd. Dat geeft nét dat extra laagje pit. Nog een keer omdraaien, vuur wat lager, en blijven bewegen, zo blijven ze lekker mals.
In een andere pan bakken we het ontbijtspek tot het knapperig is en gooien we er meteen de rode uienringen bij. Die worden lekker zacht en krijgen een licht zoete smaak. Alles klaar? Dan is het tijd voor het leukste gedeelte: het opbouwen. We beginnen met een schep frisse coleslaw, gevolgd door de burger, het spek, gesmolten cheddar, rode ui en een plakje augurk. De binnenkant van het bovenste broodje krijgt een lepel ketchup. En daarna alles met een prikker vastzetten!
Klein maar groots
Deze mini burgers mogen dan wel klein zijn, ze maken gegarandeerd indruk. Door hun formaat zijn ze perfect voor feestelijke gelegenheden, maar wij maken ze net zo graag op een vrijdagavond. Serveer ze met wat zelfgemaakte friet en een klodder mayo, en je hebt een burger waar je blij van wordt. Bovendien staan ze in een half uur op tafel.
2 reacties
Waar verkopen ze de minibroodjes. Ik heb ze nog niet gevonden
Wij hadden ze bij de AH gekocht! Zaanse mini witte bollen (alleen in de winkel verkrijgbaar)