Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelfgemaakte aioli

Easy! Zelfgemaakte aioli

door SmaakMenutie

Knoflook en olie

Al eerder maakten we zelf mayonaise (in 5 minuten!). Dus ja, dan is het net zo makkelijk om ook zelf aioli te maken. Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Spaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Je kan dus al raden wat de hoofdingrediënten zijn. Gezien het aantal teentjes knoflook dat er in gaat wil ik je adviseren om niet nog hele wilde plannen voor daarna te maken 😉 Lekker om te serveren als tapa met (stok)brood!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zelf aioli maken

Aioli

Al eerder maakten we zelf mayonaise (in 5 minuten!). Dus ja, dan is het net zo makkelijk om ook zelf aioli te maken. Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Spaans, en is... Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelfgemaakte aioli European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

130 ml arachide olie
6 tenen knoflook
2 eierdooiers (eigeel)
1 flinke tl mosterd (dijon)
1 tl citroensap

Zo maak je het

  • Doe 2 eierdooiers, 1 flinke tl mosterd , 1 tl citroensap, 6 geperste teentjes knoflook en een scheut arachideolie in de blender en mix kort (15 seconden).
  • Voeg nu in etappes de arachideolie toe. Dat kan op gevoel, maar ik voeg 130 ml in 7-8 kleine hoeveelheden toe en mix het steeds 10-15 seconden.

Aioli recept

TIP

Let op, de saus wordt steeds dikker naarmate je meer olie toevoegt. Voeg je echter teveel olie toe dan wordt de saus weer dunner. Mocht dat gebeuren, niet getreurd. Haal dan de saus uit de blender en doe je een extra eidooier in de blender. Mix dit met een scheutje 'mislukte' aioli en begin opnieuw tot je een goede dikte hebt. Dus door steeds de 'mislukte' aioli beetje bij beetje toe te voegen.