Gezondere keuze
Mmmmm! Ja, zó lekker is dit broodje zelfgemaakte romige kipsalade van pulled chicken. In tegenstelling tot de voorverpakte lunchsalades die je vaak in de supermarkt vindt, zit deze salade vol verse ingrediënten en bevat het dus geen onnodige toevoegingen zoals vage E-nummers. Daarnaast bevat het geen overdaad aan mayonaise die de salade vaak ongezond en vet maakt. Een ideaal lunch receptje dus.

Romigheid
Wat deze kipsalade extra lekker maakt, is de romigheid die dus niet alleen door de mayonaise komt, maar juist van een gezonde en smaakvolle vervanger: (Griekse) yoghurt. Yoghurt maakt de salade heerlijk smeuïg, zonder dat het onnodig vet wordt. De frisse smaak van de yoghurt combineert perfect met de andere ingrediënten, zoals de knapperige augurk die een lekker zuurtje toevoegt. Zo krijg je een salade die niet alleen romig is, maar ook fris en vol van smaak!
Pulled Chicken
De voorververpakte lunchsalades bevatten niet alleen veel mayonaise maar ook altijd verrassend weinig kip. uiteraard koken en plukken wij de kip zelf en dit zorgt ervoor dat onze salade boordevol gezonde kipfilet zit. Je kan overigens ook de kipfilet in kleine stukjes snijden als je dat lekkerder vindt.
13 reacties
Heerlijk!
Ik had het alleen wel met kwark gemaakt, omdat ik dat in huis had, maar met Griekse yoghurt lijkt het me nog lekkerder. Zeker aan te raden!
Hoi Merel, fijn dat het in de smaak viel. Ja kwark kan ook hoor, dat is een prima alternatief!
Ik ben nog op zoek naar een goed recept voor gerookte kipsalade; dit lijkt me een prima basis.
Leuk Theresa! Deze pulled chicken is zeker een goede basis en heel erg lekker. Succes!
Lekker, dankje! Groetjes Laura
Net gemaakt super lekker. Dank?
Mmm….net gemaakt en geproefd! Heerlijk.
Ik heb er een koud schoteltje van gemaakt met op het bord tomaat, rolletjes kalkoen gevuld met romige kipsalade, gekookt eitje, komkommerschijfjes en een beetje maïs uit blik.
Zeer kleurrijk en nodigt uit om te eten, samen met een geroosterd boterhammetje
Wat heerlijk Ria! 🙂
Wat een heerlijk recept, ik houd van pittig dus een beetje sambal mocht niet ontbreken
Dank je jongens
Lekker Lidy, goed idee! 🙂
hoelang kan je dit bewaren
Ik zou het wel binnen 2 dagen opeten 🙂
Ook lekker met een vleugje kerrie.