Home Salades en soepen Romige kipsalade

Romige kipsalade

van pulled chicken

door SmaakMenutie
Kipsalade

Veel lekkerder

Mmm! Ja zó lekker is dit broodje romige kipsalade. Veel lekkerder dan de voorverpakte sandwichsalades waar bovendien vooral mayonaise in zit en (soms) ook nog eens allerlei vage E-nummers. Lekker fris dankzij de augurk, romig dankzij de yoghurt en lekker veel kip dankzij de…, dankzij de kip! Want die proef je écht in deze salade. Eet smakelijk.

Kipsalade

Romige kipsalade

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 3 zoetzure augurken
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Griekse yoghurt (70 ml)
  • 1 el mayonaise
  • Verse bieslook (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook 200 g kipfilet in circa 15 minuten gaar in een pannetje met 500 ml water en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje. Let op: niet te lang, anders heb je taaie kip.
  • Meng ondertussen in een kommetje 70 ml (Griekse) yoghurt (ongeveer 3 flinke el) met 1 ragfijn gesneden teentje knoflook, 1 el mayonaise en een flinke snuf zout en peper.
  • Snijd 3 middelgrote augurken in hele kleine stukjes en snijd 3 stengels lente-ui in kleine ringetjes. Hak ook wat verse bieslook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Doe de kip samen met de lente-ui, de augurk en de bieslook in een kom en meng de dressing door het geheel. Breng eventueel extra op smaak met peper.
  • Beleg een broodje (riant) met de kipsalade. Eet smakelijk!

Ingrediënten kipsaladeKipsalade Kipsalade maken Kipsalade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

Merel 30 augustus 2018 - 15:19

Heerlijk!
Ik had het alleen wel met kwark gemaakt, omdat ik dat in huis had, maar met Griekse yoghurt lijkt het me nog lekkerder. Zeker aan te raden!

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:43

Hoi Merel, fijn dat het in de smaak viel. Ja kwark kan ook hoor, dat is een prima alternatief!

Reply
Theresa 30 november 2018 - 13:29

Ik ben nog op zoek naar een goed recept voor gerookte kipsalade; dit lijkt me een prima basis.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2018 - 15:54

Leuk Theresa! Deze pulled chicken is zeker een goede basis en heel erg lekker. Succes!

Reply
Laura 7 februari 2019 - 12:50

Lekker, dankje! Groetjes Laura

Reply
Marianne 10 maart 2019 - 13:02

Net gemaakt super lekker. Dank?

Reply
Ria 6 april 2021 - 16:51

Mmm….net gemaakt en geproefd! Heerlijk.
Ik heb er een koud schoteltje van gemaakt met op het bord tomaat, rolletjes kalkoen gevuld met romige kipsalade, gekookt eitje, komkommerschijfjes en een beetje maïs uit blik.
Zeer kleurrijk en nodigt uit om te eten, samen met een geroosterd boterhammetje

Reply
SmaakMenutie 7 april 2021 - 09:11

Wat heerlijk Ria! 🙂

Reply
Lidy Breewel 15 september 2021 - 13:38

Wat een heerlijk recept, ik houd van pittig dus een beetje sambal mocht niet ontbreken
Dank je jongens

Reply
SmaakMenutie 15 september 2021 - 15:11

Lekker Lidy, goed idee! 🙂

Reply
Luna 7 januari 2024 - 22:27

hoelang kan je dit bewaren

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2024 - 10:25

Ik zou het wel binnen 2 dagen opeten 🙂

Reply