Home Salades en soepen Romige kipsalade

Romige kipsalade

van pulled chicken

door SmaakMenutie
Kipsalade

Gezondere keuze

Mmmmm! Ja, zó lekker is dit broodje zelfgemaakte romige kipsalade van pulled chicken. In tegenstelling tot de voorverpakte lunchsalades die je vaak in de supermarkt vindt, zit deze salade vol verse ingrediënten en bevat het dus geen onnodige toevoegingen zoals vage E-nummers. Daarnaast bevat het geen overdaad aan mayonaise die de salade vaak ongezond en vet maakt. Een ideaal lunch receptje dus.

Kipsalade recept

Romigheid

Wat deze kipsalade extra lekker maakt, is de romigheid die dus niet alleen door de mayonaise komt, maar juist van een gezonde en smaakvolle vervanger: (Griekse) yoghurt. Yoghurt maakt de salade heerlijk smeuïg, zonder dat het onnodig vet wordt. De frisse smaak van de yoghurt combineert perfect met de andere ingrediënten, zoals de knapperige augurk die een lekker zuurtje toevoegt. Zo krijg je een salade die niet alleen romig is, maar ook fris en vol van smaak!

Pulled Chicken

De voorververpakte lunchsalades bevatten niet alleen veel mayonaise maar ook altijd verrassend weinig kip. uiteraard koken en plukken wij de kip zelf en dit zorgt ervoor dat onze salade boordevol gezonde kipfilet zit. Je kan overigens ook de kipfilet in kleine stukjes snijden als je dat lekkerder vindt.

Ingrediënten kipsalade
Kipsalade

Kipsalade

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 71 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 3 zoetzure augurken
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Verse bieslook (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook 200 g kipfilet in circa 15 minuten gaar in een pannetje met 500 ml water en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje. Let op: niet te lang, anders heb je taaie kip.
  • Meng ondertussen in een kommetje 70 ml (Griekse) yoghurt (ongeveer 3 flinke el) met 1 ragfijn gesneden teentje knoflook, 1 el mayonaise en een flinke snuf zout en peper.
  • Snijd 3 middelgrote augurken in hele kleine stukjes en snijd 3 stengels lente-ui in kleine ringetjes. Hak ook wat verse bieslook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Doe de kip samen met de lente-ui, de augurk en de bieslook in een kom en meng de dressing door het geheel. Breng eventueel extra op smaak met peper.
  • Beleg een broodje (riant) met de kipsalade. Eet smakelijk!

Kipsalade maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Merel 30 augustus 2018 - 15:19

Heerlijk!
Ik had het alleen wel met kwark gemaakt, omdat ik dat in huis had, maar met Griekse yoghurt lijkt het me nog lekkerder. Zeker aan te raden!

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:43

Hoi Merel, fijn dat het in de smaak viel. Ja kwark kan ook hoor, dat is een prima alternatief!

Reply
Theresa 30 november 2018 - 13:29

Ik ben nog op zoek naar een goed recept voor gerookte kipsalade; dit lijkt me een prima basis.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2018 - 15:54

Leuk Theresa! Deze pulled chicken is zeker een goede basis en heel erg lekker. Succes!

Reply
Laura 7 februari 2019 - 12:50

Lekker, dankje! Groetjes Laura

Reply
Marianne 10 maart 2019 - 13:02

Net gemaakt super lekker. Dank?

Reply
Ria 6 april 2021 - 16:51

Mmm….net gemaakt en geproefd! Heerlijk.
Ik heb er een koud schoteltje van gemaakt met op het bord tomaat, rolletjes kalkoen gevuld met romige kipsalade, gekookt eitje, komkommerschijfjes en een beetje maïs uit blik.
Zeer kleurrijk en nodigt uit om te eten, samen met een geroosterd boterhammetje

Reply
SmaakMenutie 7 april 2021 - 09:11

Wat heerlijk Ria! 🙂

Reply
Lidy Breewel 15 september 2021 - 13:38

Wat een heerlijk recept, ik houd van pittig dus een beetje sambal mocht niet ontbreken
Dank je jongens

Reply
SmaakMenutie 15 september 2021 - 15:11

Lekker Lidy, goed idee! 🙂

Reply
Luna 7 januari 2024 - 22:27

hoelang kan je dit bewaren

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2024 - 10:25

Ik zou het wel binnen 2 dagen opeten 🙂

Reply
Rita 9 februari 2025 - 15:41

Ook lekker met een vleugje kerrie.

Reply