Ayam semur
De meest bekende boemboe van Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie tussen. Maar hey, als je toch de tijd hebt om te ‘smoren’ (letterlijk: stoven in het Indonesisch), neem dan 10 minuten extra tijd en maak zelf een super lekkere boemboe (of probeer eens een van deze andere heerlijke boemboe’s). Daar kan geen pakje tegenop. Eet het met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of een ander Indisch groentegerecht zoals ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Uiteraard mag de atjar ketimoen of atjar tjampoer ook niet ontbreken.
75 reacties
Leuk om te horen Danny dat jullie van dit gerecht genieten! Tamarinde is vanwege zijn specifieke smaak lastig te vervangen, maar in dit geval zou ik het gewoon achterwege laten hoor
Bedankt voor jullie reactie! Vanavond maak ik hem zonder, zal vast weer heerlijk worden.
Wij vinden dit gerecht heerlijk en hebben deze nu al een paar keer gemaakt!
Mijn vrouw krijgt alleen last van haar maag en we zijn erachter dat ze niet goed tegen tamarinde kan.
Is dit eventueel te vervangen?
Heerlijk gerecht, al meerdere keren hier op tafel gestaan ,maar hoeft de kip niet aangebraden te worden eigenlijk ?
Dat mag zeker, maar hoeft absoluut niet!