Boordevol vitaminen
Een ovenheerlijke zuurkoolschotel hadden wij al, maar de ouderwetse zuurkool stamppot ontbrak nog op de website. Tot vandaag dan. Mijn moeder maakte deze Hollandse stamppot altijd vroeger thuis, maar omdat Erik niet zo dol is op zuurkool was deze klassieker een beetje in de vergetelheid geraakt. En dat is zo zonde, gezien je er heerlijk van opwarmt op koude dagen en deze witte kool daarnaast ook nog eens boordevol vitaminen B en C zit. Goed voor de weerstand dus. Als tegenhanger van het zure van de zuurkool voegen wij een appeltje toe, maar dit is typisch zo’n gerecht die iedereen op zijn eigen manier maakt. Alhoewel de basis altijd hetzelfde is. Serveer lekker met wat mosterd en uiteraard mogen de rookworst en uitgebakken spekjes niet ontbreken!
2 reacties
Heerlijk recept, allen de aardappelen hoeven niet voorgekookt te zijn. Kruimige aardappelen zijn ook in 20 minuten gaar. Vaak lekkerder dan de voorgekookte aardappelen. De worst zou eventueel ook 5 minuten meer kunnen warmen op de zuurkool om de smaak van de worst (sappen) nog beter te gebruiken.
Heerlijk recept en ik heb het zelfs een tweede keer gemaakt maar met wat aanpassingen, De zuurkool zelf maar 10 koken, iets meer spekjes gebakken. Geen Rookwordt erbij maar een Hamburger met gebakken uien. Super super, dank je voor het recept.