Home Hoofdgerechten Zuurkoolschotel met gehakt en spekjes

Zuurkoolschotel met gehakt en spekjes

door SmaakMenutie

Favoriet

Nu het buiten wat kouder is, vinden wij ovenschotels heerlijk! Daarnaast zijn ze vaak makkelijk te maken, dus ideaal voor een doordeweekse dag. Vandaag maken we een van onze favorieten: zuurkoolschotel met gehakt en spekjes. Uiteraard maken we er romige aardappelpuree bij en mengen er een mosterdsausje door en stukjes appel. En zo zie je, in drie kwartier tover jij een heerlijke ovenschotel op tafel waar iedereen van zal smullen! Mmmm

Zuurkoolschotel met gehakt en spekjes

Zuurkoolschotel met gehakt en spekjes

Nu het buiten wat kouder is, vinden wij ovenschotels heerlijk! Daarnaast zijn ze vaak makkelijk te maken, dus ideaal voor een doordeweekse dag. Vandaag... Hoofdgerechten Zuurkoolschotel met gehakt en spekjes, ovenschotel, ovengerecht Nederlands Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

900 g kruimige aardappelen
500 g zuurkool
300 g rundergehakt
125 g spekjes
125 g crème fraîche
50 g roomboter
1 zoete appel
1 witte ui
5 el melk
3 tl grove mosterd
1 tl nootmuskaat
Handje verse bieslook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
  • Schil circa 900 gr aardappels (of koop een kant en klaar zakje: die zijn exact 900 gram) en kook de aardappels in 14-15 minuten in een laagje gezouten water gaar.
  • Laat ondertussen de zuurkool even goed uitlekken in een vergiet.
  • Snipper 1 ui en fruit deze in een scheutje olie of boter even aan. Voeg 125 gr spekjes toe en bak deze even mee.
  • Voeg nu 300 gr rundergehakt toe en bak deze al omscheppend bruin. Voeg ook een goede snuf zout en peper toe.
  • Schil ondertussen 1 of 2 appels en snijd deze in kleine blokjes. Voeg toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg nu ook de uitgelekte zuurkool toe en schep alles goed door elkaar.
  • Zet het vuur wat zachter en meng ondertussen 125 gr crème fraîche (1 bakje) met 2-3 flinke tl grove mosterd. Meng dit door het zuurkool-gehaktmengsel.
  • Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Voeg voor een romige smaak een paar flinke klonten boter toe en 5 el melk. Voeg ook verse peper, een goede snuf zout en een kleine tl nootmuskaat toe. Meng tot slot een handje gesneden verse bieslook door het geheel.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem met het zuurkoolmengsel. Bedek met de aardappelpuree en maak met een vork mooie strepen. Plaats nu 25-30 minuten in de oven tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Eet smakelijk!

Zuurkoolschotel recept Zuurkoolschotel maken Zuurkoolschotel uit de oven Zuurkool ovenschotel Zuurkoolschotel met gehaktHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Reinhard 17 oktober 2019 - 09:55

lekker hoor

Reply