Zeevruchten
Wij eten geregeld een pannetje mosselen in een restaurant, maar ons eigen recept op de website ontbrak nog. Tot vandaag! Veel mensen denken dat het heel ingewikkeld is om mosselen te bereiden. Maar niets is minder waar, het is juist hartstikke makkelijk. Wij geven je de tips & tricks voor het koken van de perfecte mosselen op klassieke wijze. We koken ze in witte wijn (in bier kan overigens ook) samen met typische mosselgroenten als wortel, bleekselderij en prei. Deze zeevruchten zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook nog eens gezond; ze bevatten namelijk eiwitten, mineralen, vitaminen en weinig vet. Het seizoen loopt ongeveer van half juli tot half april. Het is dus een fabel dat ze alleen in de maanden met een ‘r’ verkrijgbaar zijn. Houd rekening met ongeveer een kilo mosselen per persoon. Serveer net als wij met friet (of kies voor stokbrood) en een frisse salade. Sommige mensen vinden ze puur het lekkerst, maar een mosseldip als kerriesaus, cocktailsaus of ravigotesaus is ook heerlijk!
6 reacties
Ik eet de mosselen ook het liefst puur en in plaats van allerlei sausjes doe ik in een schaaltje wat witte azijn en daarop naar believen witte / zwarte peper en dan de mossel er doorheen halen en lekkerder gaat het wat mij betreft niet worden, maar ieder zijn smaak natuurlijk.
Volledigheidshave wil ik nog opmerken dat bijna iedereen die dit door mijn suggestie ook een keer geprobeerd heeft aangenaam verrast was en de sausjes vaker laat voor wat het is.
Heerlijk! Ik ben dol op deze klassieker. Maar ik ben ook een fan van een variant met Tripel Karmeliet ipv de witte wijn.
Ik ben gek op mosselen maar ik eet ze alleen dus 1kilo meer eet ik niet dus waar kan ik die kopen gr bea
Verpakkingen van 1 kg zijn ook gewoon verkrijgbaar 🙂
Zojuist voor de eerste keer volgens het recept gemaakt thuis tussen de middag. Kookroom en sambel toegevoegd bij de groenten. Met 1 kilo mosselen overal de helft van genomen. Was verrassend lekker! Dank voor het recept
Neem altijd 2 kilo mosselen voor mij alleen. Wat ik over heb bak ik de volgende dag. Eerst door de bloem halen en dan bakken. Heerlijk!