Home Borrelhapjes en sausjes Toast forel met mierikswortel

Toast forel met mierikswortel

door SmaakMenutie
Toast met gerookte forel

Easy!

Weet je soms niet wat je gasten moet voorschotelen tijdens een borrel? Probeer dan dit is. Dit is zo’n lekker, en al zeg ik het zelf, chic aperitiefhapje! Gegarandeerd succes als je bezoek krijgt. Klaar binnen een paar minuten en het ziet er ook mooi uit. Weer eens wat anders dan zalm met roomkaas 😉

Toast met gerookte forel

Toast forel met mierikswortel

Print dit recept
Personen: 8 toastjes Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g gerookte forel
1 el crème fraîche
2 tl mierikswortel
Stokbrood toast (naturel) (of andere naturel toastjes)
Citroensap
Verse bieslook (optioneel)
Radijsjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng in een kommetje 1 flinke el crème fraîche met 2 tl mierikswortel, een scheutje citroensap en wat verse bieslook. Liever meer pit, voeg dan extra mierikswortel toe.
  • Beleg de toastjes met het mengsel en vervolgens met een stukje gerookte forel.
  • Maak af met een dun gesneden plakje radijs en wat verse bieslook.

Toast met gerookte forelToast met gerookte forel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Anne 13 december 2020 - 12:14

Dank je wel, ze zien er mooi uit. Kerstwaardig.

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 14:40

Dankjewel Anne voor het compliment, leuk om te horen! 🙂

Reply
Henny 13 december 2020 - 18:39

Dit komt zeker bij ons met Kerst op de borreltafel en ook de carpaccio rolletjes, mmmm. Ik geniet er nu al van.
Vanavond weer de varkenshaas met katenspek en champignons gemaakt, Een grote favoriet van mijn man.

Mannen ga zo door, en wat ik al schreef hoor wel wanneer het kookboek er is.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 14 december 2020 - 10:26

Wat een goede keuze Henny voor bij kerstborrel, heerlijk! En leuk om te horen dat je man fan is van onze varkenshaas 🙂 Voor wat betreft het kookboek, hopelijk snel!

Reply