Home Borrelhapjes en sausjes Toast gerookte forel

Toast gerookte forel

door SmaakMenutie
Toast gerookte forel

Easy

Weet je soms niet wat je gasten moet voorschotelen tijdens een borrel? Probeer dan deze toast gerookte forel is. Dit is zo’n lekker en, al zeggen we het zelf, chic borrelhapje. Gegarandeerd succes als je bezoek krijgt. Klaar binnen een paar minuten en het ziet er ook mooi uit. Weer eens wat anders dan zalm met roomkaas!

Toast gerookte forel

Toast gerookte forel

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g gerookte forel
  • Baguette toast naturel (of andere naturel toastjes)
  • 1/2 citroen
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl mierikswortel
  • Verse bieslook
  • Radijsjes

Zo maak je het

  • Meng in een kommetje 2 el crème fraîche met 2 tl mierikswortel, een scheutje citroensap en wat fijn gesneden bieslook. Liever meer pit, voeg dan extra mierikswortel toe.
  • Beleg de toastjes met het mengsel en vervolgens met een stukje gerookte forel. Je maakt er ongeveer 12 toastjes mee.
  • Maak af met een dun gesneden radijs en wat verse bieslook.

Forel receptToast gerookte forelToast forelBorrelhapje forel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Anne 13 december 2020 - 12:14

Dank je wel, ze zien er mooi uit. Kerstwaardig.

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 14:40

Dankjewel Anne voor het compliment, leuk om te horen! 🙂

Reply
Henny 13 december 2020 - 18:39

Dit komt zeker bij ons met Kerst op de borreltafel en ook de carpaccio rolletjes, mmmm. Ik geniet er nu al van.
Vanavond weer de varkenshaas met katenspek en champignons gemaakt, Een grote favoriet van mijn man.

Mannen ga zo door, en wat ik al schreef hoor wel wanneer het kookboek er is.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 14 december 2020 - 10:26

Wat een goede keuze Henny voor bij kerstborrel, heerlijk! En leuk om te horen dat je man fan is van onze varkenshaas 🙂 Voor wat betreft het kookboek, hopelijk snel!

Reply