Home Voor- en tussengerechten Tonijntartaar met avocado en mango

Tonijntartaar met avocado en mango

door SmaakMenutie
Tonijntartaar met avocado en mango

Tropische start

Deze feestelijke tonijntartaar is bijna een tropische start van je (kerst)diner dankzij de avocado en mango. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het smaakt ook nog eens heerlijk! We gebruiken super verse tonijn, maken er een waanzinnige dressing bij en je zet het ook nog eens in een handomdraai op tafel.

Op zoek naar een andere lekkere tartaar van tonijn? Eerder maakten we al tonijntartare met een kwarteleitje. Ziet er net zo leuk uit en minstens zo lekker!

Tonijntartaar met avocado en mango

Tonijntartaar met avocado en mango

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 120 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g verse tonijn
  • 2 avocado’s
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 citroen (sap)
  • 4 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl wasabi pasta

Zo maak je het

  • Snijd de tonijn in hele kleine blokjes. Meng hier 2-3 el sojasaus door en zet even koel weg.
  • Schil een 1/2 komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer ragfijn (hele kleine blokjes).
  • Prak het vruchtvlees van 2 avocado’s in een kommetje fijn samen met wat vers citroensap en een snuf peper en zout.
  • Meng in een kommetje 4-5 el mayonaise met 1-2 tl wasabi(pasta).
  • Meng de komkommer met de tonijn en voeg de wasabimayonaise toe. Meng grondig door elkaar.
  • Snijd de mango eveneens alvast in kleine blokjes.
  • Neem een kookring en begin met een deel avocado. Vervolgens de tonijn en maak af met wat mangoblokjes.
  • Eindig tot slot met wat ringetjes lente-ui.

Tonijntartaar maken Tonijntartaar avocado

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

corine 2 juni 2020 - 14:30

kan je ditzelfde ook doen met zalm ipv tonijn?

Reply
SmaakMenutie 3 juni 2020 - 13:59

Hoi Corine, ja hoor dat kan zeker. Lekker!

Reply
Trudy 4 november 2021 - 18:29

Kun je dit gerecht ook van tevoren maken?

Reply
SmaakMenutie 5 november 2021 - 13:02

Zou ik persoonlijk niet doen Trudy! Vers is het allerlekkerste. De avocado wordt er namelijk ook niet mooier op. Tonijn zou je wel van tevoren kunnen bereiden, maar ook weer niet te lang! 🙂

Reply
Astrid 17 december 2020 - 09:28

We hebben één vegetariër in de familie, waar zou je de tonijn door kunnen vervangen?

Reply
SmaakMenutie 17 december 2020 - 11:01

Dan zou ik voor de vegetariër lekker onze vegetarische variant van tomaat maken! Of een combinatie met de avocado en mango https://smaakmenutie.nl/vegetarische-steak-tartare-tomaat/

Reply
Lidy Breewel 22 december 2020 - 15:25

Ik heb een proefje gemaakt, het was geweldig. Ik ga het met Kerst maken en ook op oudejaars avond om 12 uur. Jongers bedankt voor dit heerlijk recept. Jullie ook fijne dagen

Reply
SmaakMenutie 23 december 2020 - 10:13

Wat heerlijk Lidy, fijn dat het in de smaak viel. Geniet ervan en fijne dagen gewenst!

Reply
H Bonhof 12 december 2021 - 15:07

Is dat tonijn uit blik??
Vers en dan gebakken?

Reply
SmaakMenutie 13 december 2021 - 10:30

Verse tonijn uiteraard 🙂

Reply
Peter 13 mei 2022 - 08:23

Hoe groot oet de kookring zijn? Ik heb 6,8,10cm

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2022 - 10:58

Wij gebruikten een kookring van 8cm!

Reply
Stefan 3 november 2022 - 11:32

Welk formaat kookring hebben jullie gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 3 november 2022 - 11:35

Zie antwoord hierboven 🙂

Reply
Stefan 3 november 2022 - 20:15

Oh haha, duh. Over het hoofd gezien 😂

Reply
Linda 5 december 2022 - 16:32

Heb dit recept al diverse malen gemaakt en ook al heel veel keer moeten doorsturen. Het is een toppertje, iedereen vindt het smakelijk, zelfs personen die niet heel erg van vis houden. Als ik het meeneem, omdat ik aanbied om het voorgerecht te maken, doe ik de laagjes in een potje opmaken, staat ook heel erg leuk op tafel. Super recept!

Reply
Cynthia Haafkes - De Haas 6 december 2022 - 22:35

Vorige week heb ik dit weer gemaakt voor mijn vriendin (die lekker kan koken) en haar man. Ze waren erg enthousiast en wij zelf ook. Een heerlijk gerecht!

Reply
Maickel 11 december 2022 - 11:28

Moet het gerecht nog met kookring in de koelkast worden gezet op wat op te stijven of direct maken, kookring verwijderen en opdienen?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 16:43

Je kan het direct maken en opdienen hoor! Opstijven is niet nodig 🙂

Reply
Maickel 14 december 2022 - 22:20

Thanks – nog 1 vraagje. Kookring diameter 8 cm. Welke hoogte moet die zijn?

Reply
SmaakMenutie 15 december 2022 - 10:28

Die van ons is 4,5 cm

Reply