Home Voor- en tussengerechten Tonijntartaar met avocado en mango

Tonijntartaar met avocado en mango

door SmaakMenutie

Tropische start

Deze feestelijke tonijntartaar is bijna een tropische start van je (kerst)diner dankzij de avocado en mango. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het smaakt ook nog eens heerlijk! We gebruiken super verse tonijn, maken er een waanzinnige dressing bij en je zet het ook nog eens in een handomdraai op tafel.

Op zoek naar een andere lekkere tartaar van tonijn? Eerder maakten we al tonijntartare met een kwarteleitje. Ziet er net zo leuk uit en minstens zo lekker!

Tonijntartaar met avocado en mango

Tonijntartaar met avocado en mango

Deze feestelijke tonijntartaar is bijna een tropische start van je (kerst)diner dankzij de avocado en mango. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit... Voor- en tussengerechten Tonijntartaar met avocado en mango European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

300 gr tonijn
1/2 komkommer
1/2 citroen (sap)
1 bosje lente-ui
1 mango
2 avocado’s
2 el sojasaus
4 el mayonaise
2 tl wasabi(pasta)

Zo maak je het

  • Snijd de tonijn in hele kleine blokjes. Meng hier 2-3 el sojasaus door en zet even koel weg.
  • Schil een 1/2 komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer ragfijn (hele kleine blokjes).
  • Prak het vruchtvlees van 2 avocado’s in een kommetje fijn samen met wat vers citroensap en een snuf peper en zout.
  • Meng in een kommetje 4-5 el mayonaise met 1-2 tl wasabi(pasta).
  • Meng de komkommer met de tonijn en voeg de wasabimayonaise toe. Meng grondig door elkaar.
  • Snijd de mango eveneens alvast in kleine blokjes.
  • Neem een kookring en begin met een deel avocado. Vervolgens de tonijn en maak af met wat mangoblokjes.
  • Eindig tot slot met wat ringetjes lente-ui.

Tonijntartaar maken Tonijntartaar avocado

Misschien valt dit ook in de smaak