Home Borrelhapjes en sausjes Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

door SmaakMenutie
Crostini met avocado en garnalen

Gegarandeerd succes

Sommige dingen zijn zo simpel maar zooo lekker. En dit is er daar één van! Deze crostini met avocado en garnaaltjes zijn zo klaar en zijn gegarandeerd een succes bij je gasten.

Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g garnalen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stokbrood
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Cherrytomaatjes
  • Rucola (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 2 flinke el olijfolie samen met 3 geperste (of ragfijn gesneden) teentjes knoflook.
  • Snijd het stokbrood diagonaal in niet te dunne sneetjes. Verdeel de olijf-knoflookmengsel over de stukjes stokbrood en plaats het brood circa 10-15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • Meng ondertussen in een kommetje de avocado met het sap van een ongeveer een half limoentje. Voeg ook wat peper en zout toe en meng door elkaar.
  • Doe wat olie in een pan en voeg de garnaaltjes toe. Bestrooi vervolgens met knoflookpoeder en paprikapoeder en roer constant. Na een minuut of 3 zijn de garnaaltjes klaar.
  • Beleg de crostini (stokbroodjes) met een goede laag van het avocadomengsel, eventueel een beetje rucola en wat fijngesneden cherrytomaatjes en beleg vervolgens met de garnaaltjes. That's it. Je eigen fancy crostini's!

Crostini maken Crostini avocado Crostini recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

Dave de la Fosse 20 december 2020 - 17:09

Gosh, wat hebben jullie een mooie website en zo duidelijk. Ook dat uitprinten van de recepten!! Bedankt jongens, ben er erg blij mee.

Reply
SmaakMenutie 21 december 2020 - 09:18

Bedankt voor het enorme compliment Dave, leuk om te horen!

Reply
Gerardus 20 december 2021 - 12:28

Wat een simpel gerecht en wat is dit lekker en makkelijk te maken. Zelfs in Thailand. Goeie beschrijving 👌👍

Reply