Home Borrelhapjes en sausjes Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

door SmaakMenutie

Gegarandeerd succes

Sommige dingen zijn zo simpel maar zooo lekker. En dit is er daar één van! Deze crostini met avocado en garnaaltjes zijn zo klaar en zijn gegarandeerd een succes bij je gasten.

Crostini met avocado en garnalen

Crostini met avocado en garnalen

Sommige dingen zijn zo simpel maar zooo lekker. En dit is er daar één van! Deze crostini met avocado en garnaaltjes zijn zo klaar en zijn gegarandeerd een... Borrelhapjes en sausjes Crostini met avocado en garnalen, apertiefhapje, borrelhapje, amuse Italiaans Print dit recept
Personen: 10 stuks Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g garnalen
1 stokbrood
1 avocado
3 tenen knoflook
1/2 limoen (sap)
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
Paar cherrytomaatjes
Handje rucola (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kommetje 2 flinke el olijfolie samen met 3 geperste (of ragfijn gesneden) teentjes knoflook.
  • Snijd het stokbrood diagonaal in niet te dunne sneetjes. Verdeel de olijf-knoflookmengsel over de stukjes stokbrood en plaats het brood circa 10-15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • Meng ondertussen in een kommetje de avocado met het sap van een ongeveer een half limoentje. Voeg ook wat peper en zout toe en meng door elkaar.
  • Doe wat olie in een pan en voeg de garnaaltjes toe. Bestrooi vervolgens met knoflookpoeder en paprikapoeder en roer constant. Na een minuut of 3 zijn de garnaaltjes klaar.
  • Beleg de crostini (stokbroodjes) met een goede laag van het avocadomengsel, eventueel een beetje rucola en wat fijngesneden cherrytomaatjes en beleg vervolgens met de garnaaltjes. That's it. Je eigen fancy crostini's!

Crostini maken Crostini avocado Crostini receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak