4,2K
Frikadel djawa
Onze Indische gehaktballetjes (en Indische balletjes) zijn een regelrechte hit, dus werd het – na meermaals de vraag van van onze lezers gekregen te hebben – tijd voor Javaanse gehaktballetjes. Deze Javaanse balletjes worden in Indonesië frikdadel djawa genoemd. Lekker als (warme) snack of onderdeel van je rijsttafel. Met 300 gram maak je ongeveer 30 balletjes. Genoeg voor een man of 4-5 op een mooie borrelplank.
20 reacties
Wanneer wordt het paneermeel toegevoegd?
Scherp Johan! Het staat er nu bij 🙂
Wat is de reden dat het gehakt terug in de koelkast gaat?
Zodat het goed in kan trekken!
Oh duh, klinkt logisch.
Wederom bedankt voor jullie snelle reactie!
Hi!
Kan ik ze de dag ervoor ook al maken of zijn ze op het lekkerst de dag zelf?
Kan hoor! Maar op de dag zelf is wel het allerlekkerst 😉
Maken jullie de boemboe met een vijzel of met een keukenmachine?
Met een keukenmachine! Maar een vijzel kan ook hoor, is alleen wat meer werk 😉
Kan ik dit gehakt ook gebruiken voor de Indische saucijzenbroodjes?
Lijkt mij er erg lekker in.
Ja hoor, moet wel kunnen Paul! Goed idee 🙂
Ik heb ze dinsdag gemaakt voor al mijn collega’s in het magazijn en iedereen was lovend
Ik ben zelf Indo en mijn moeder en tot haar oma aan toe deden altijd hele grove gestampte aardappel of kleine stukjes aardappel door het gehakt. Ik zie dit vaak terug bij Indo’s als zij frikadel maken.
Is het mogelijk de balletjes in te vriezen en niet te frituren?
Zou ik niet zo snel met gehakt doen Gerard, wordt er niet lekkerder op als het ontdooid is
Ze zijn heerlijk maar de mijne waren nog vrij zacht van binnen.
Paneermeel vervangen door santen, heerlijk!
Hoi,
Zijn het grote sjalotten of zijn het de kleintjes?
Wij gebruiken bijna altijd de ‘grote’
Heb deze balletjes 2 weken geleden gemaakt en ze waren heerlijk. Er is mij gevraagd om ze ook te maken voor onze borrel kerstavond. Wel mét sausje want ook dat viel zeer goed in de smaak. Dus, alle verse ingrediënten net gekocht om ze morgen te maken. Dinsdag (Kerstavond) heb ik nog heel veel andere dingen te maken/bakken.