Zo op tafel
Eerder maakten we al de vegetarische ‘beef’ Wellington, maar vandaag kiezen we voor een prachtig stuk zalmfilet. Een klassieker die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens het kerstdiner. Als vulling kiezen we voor spinazie met roomkaas en voor extra pit nog wat Parmezaanse kaas – maar een andere kaas, bijvoorbeeld een Emmentaler of Gruyère, kan ook. En guess what, anders dan je zou vermoeden zet je deze heerlijke zalm in een krokant jasje zo op tafel en maak je ook nog eens indruk bij je familie en vrienden. Let’s go!
9 reacties
Gisteren gemaakt, hij zag er prachtig uit op de kersttafel! Nog belangrijker: we hebben ervan gesmuld, overheerlijk recept. Bedankt weer!
Gisteren gemaakt wat is dat heerlijk we hebben gesmuld. Nou heb ik nog over omdat ik een zalm had van 1200 gram. Kan je t koud eten en moet ik heb nog ff verwarmen?
Leuk om te horen Marleen! Kan beide, of lichtjes opwarmen zodat de koud ervan af is 🙂
Gisteren deze zalm wellington gemaakt.
Bedankt voor het heerlijke recept.
Vrijdag gemaakt voor mijn ouders. Met de in spek gerolde haricots verts en gestoofde krieltjes met laurier en ui. Wij maar ook zij hebben gesmuld. Bijna geen ruimte meer voorde zelfgemaakte ijstaart😆
Kan je het ook een dag van tevoren maken
Bij voorkeur zou ik het vers maken Dries, maar anders weer opwarmen in de oven is het mogelijk 🙂
Kan je alles een dag ervoor maken dat je het rauw in de koelkast zet, en op de dag zelf alleen nog afbakken?
Zou ik niet doen, wordt een zompig geheel en dat komt de bladerdeeg niet ten goede. Het lekkerst is echt vers klaarmaken (maar 20 minuutjes) 🙂