Home Vlees en kip Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

door SmaakMenutie
Ovenschotel met kip en paprika

Om je vingers bij af te likken

Heb je zin in een makkelijke en super lekkere ovenschotel? Zoek niet verder! Deze ovenschotel stond ooit in Jamie’s magazine en is wat ons betreft echt een topper. We hebben de dragon (want niet altijd verkrijgbaar) vervangen voor basilicum en hebben bovendien wat cherry tomaatjes toegevoegd. Ook kiezen wij voor wat aardappelpartjes erbij, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ovenschotel met kip en paprika

Ovenschotel met kip en paprika

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 63 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g kipdrumsticks (ongeveer 5 kippenpoten)
100 g crème fraîche
3 tenen knoflook
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 citroen
1 kip bouillonblokje
2 el vloeibare honing
2 el (grove) mosterd
Handje cherrytomaatjes
Verse basilicum (optioneel)
Aardappelpartjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook in een pannetje 200 ml water en voeg hier 1 kippenbouillonblokje aan toe. Zet het vuur uit en meng 100 gr crème fraîche, 3 (geperste of heel fijn gesneden) teentjes knoflook en 2 el grove mosterd door de bouillon.
  • Leg in een ovenschaal of braadslee de drumsticks en snijd de paprika's en uien in (grove) stuken, halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de schaal.
  • Schenk het bouillonmengsel eroverheen en druppel gelijkmatig tevens 2 el vloeibare honing over het geheel. Maak af met wat schijfjes citroen. Plaats het geheel 40-45 minuten in het midden van de oven.
  • Eventueel kan je nog wat aardappelpartjes of schijfjes toevoegen. Doe dit dan op een aparte plaat onderin de oven. Eet smakelijk!

Ovenschotel kip receptOvenschotel met kip en paprikaKip uit de oven

TIP

Pas op dat je de schijfjes citroen niet opeet!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

18 reacties

Bianca 2 oktober 2017 - 09:11

Heerlijk!! Super makkelijk recept. Ik heb niet gekozen voor de basilicum maar heb er thijm aan toegevoegd

Reply
SmaakMenutie 2 oktober 2017 - 12:04

Leuk om te horen Bianca! En goed idee van de tijm, dat lijkt ons ook lekker 🙂

Reply
myriam 4 juli 2018 - 13:02

ontzettend lekker!

Reply
SmaakMenutie 4 juli 2018 - 17:32

Dankjewel Myriam, ook een van onze favorieten!

Reply
Ilse 18 januari 2019 - 19:01

Heerlijk! Heb kippedijen gebruikt en courgette blokjes

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2019 - 11:31

Mmm ja dat kan ook heel goed, lekker hoor 🙂

Reply
wally 22 januari 2020 - 06:33

zal ik zeker ook eens proberen

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2020 - 11:14

Zeker doen Wally!

Reply
jaap 26 januari 2020 - 09:32

ik ga het morgen maken lijkt me heerlijk

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 16:13

Leuk Jaap! Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Reply
Maaike 14 mei 2020 - 20:09

Deze vandaag gemaakt, vond hem erg lekker!!

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 08:54

Leuk om te horen Maaike! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Kors 6 juni 2020 - 19:21

Net gemaakt voor 4 personen. Met gebakken aardappeltjes. Wel met stukken kipfilet, niet iedereen houdt van kluiven:) Was echt heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:53

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Kors! Dat horen we graag 🙂 En goed idee om kipfilet te gebruiken als je geen liefhebber bent van drumsticks.

Reply
Ingrid Bos 4 november 2020 - 07:24

Was echt heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 4 november 2020 - 10:06

Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Ingrid, leuk!

Reply
Irene 8 september 2021 - 19:25

Ook ik vond het heel lekker, alleen waren de drumsticks naar mijn smaak niet gaar genoeg na 45 minuten. Ook vond ik het wel erg veel “sap”, of is dat nodig om het goed gaar te krijgen? We gaan het zeker nog eens eten, met iets minder bouillon en dan een uurtje in de oven. Hmmm

Reply
SmaakMenutie 10 september 2021 - 10:39

Hi Irene, er zijn meerdere factoren die de garingstijd beinvloeden. Een dikke ovenschaal of een bakplaat maakt bijvoorbeeld ook uit en daarnaast het type oven (wel of geen hetelucht bijvoorbeeld). Dit is mede bepalend voor de hoeveelheid vocht die overblijft en de totale gaartijd. Maar inderdaad net zolang proberen tot ‘ie voor jou perfect is 🙂

Reply