Home Vlees en kip De perfecte biefstuk bakken

De perfecte biefstuk bakken

door SmaakMenutie
De perfecte biefstuk

Moeilijk?

Welnee, zorg wel dat al je biefstukken van hetzelfde formaat zijn en dat het vlees op kamertemperatuur is. Als je allemaal verschillende formaten biefstuk hebt dan moet je ook verschillende baktijden aanhouden en als je vlees te koud is dan wordt het wel mooi bruin maar blijft ‘ie van binnen koud. Ik houd persoonlijk meer van ‘rare’ gebakken vlees. Maar heb je liever medium of doorbakken dan bak je de biefstuk natuurlijk gewoon wat langer. Heerlijk met champignonroomsaus of rode wijnsaus!

De perfecte biefstuk

Biefstuk

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g biefstuk per persoon
1 tl (grof) zeezout
1 tl zwarte peper
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde oregano (optioneel)

Zo maak je het

  • Haal de biefstuk minstens 45 minuten van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Een dik stuk biefstuk haal je nog eerder uit de koeling.
  • Mix 1 tl (grof) zeezout, 1 kleine tl zwarte peper, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl oregano goed door elkaar of stamp fijn in een vijzel.
  • Bestrooi de biefstuk aan beiden zijden met de kruidenmix en wrijf een beetje in het vlees.
  • Smelt een flinke klont boter op middelhoog vuur in een koekenpan en plaats de biefstuk in de hete pan. Schroei de biefstuk dicht in circa 1 tot 2 minuten per kant.
  • Let op: beweeg de biefstuk heen en weer maar keer niet constant om. Pas als één kant bruin is dan kan je hem omkeren en herhaal je het proces. De totale tijd voor een medium-rare biefstuk is circa 3 minuten totaal.
  • Haal de pan van het vuur en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat circa 3 minuten rusten. De biefstuk gaart door én blijft warm.

De perfecte biefstukBiefstuk bereiden

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!