Home Borrelhapjes en sausjes Feestelijke gevulde eieren

Feestelijke gevulde eieren

door SmaakMenutie

Klaar in een handomdraai

Deze feestelijke gevulde eieren zijn ideaal als (borrel)hapje tijdens de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden. Ze zijn eenvoudig te maken en klaar in een handomdraai. Overigens hebben we al heel veel verschillende soorten gevulde eitjes gemaakt. Kijk maar eens naar deze gevulde eieren met zalm, deze met avocado of deze duivelse eitjes.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gevulde eieren

Feestelijke gevulde eieren

Deze feestelijke gevulde eieren zijn ideaal als (borrel)hapje tijdens de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden. Ze zijn eenvoudig... Borrelhapjes en sausjes Feestelijke gevulde eieren European Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

8 eieren
1 gegrilde rode paprika (potje of maak zelf)
1 sjalotje
1 tl citroensap
2 tl sriracha
1 el mayonaise
Verse tijm
Verse bieslook
Paprikapoeder (garnering)

Zo maak je het

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder ijskoud water en pel de eitjes.
  • Snijd van de bovenkant van het ei een klein stukje en van de onderkant ongeveer 1/3. Haal het eigeel eruit en doe in een foodprocessor of kom van de staafmixer.
  • Doe bij het eigeel in de foodprocessor 1 gegrilde paprika, 1 flinke el mayonaise, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 flinke tl sriracha, een paar blaadjes verse tijm, een handje verse fijngehakte bieslook en 1 tl citroensap en mix tot een glad geheel.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe. En als je van pittige houdt eventueel nog wat extra sriracha.
  • Vul de eitjes met het mengsel en garneer met een takje tijm en wat paprikapoeder. Smullen maar!

Ingrediënten gevulde eieren Gevulde eieren maken Gevulde eieren vegetarisch Gevulde eieren recept

TIP

Dag van te voren maken? Bewaar de eitjes dan (ongevuld) in een bakje op wat keukenpapier. Vul de eitjes pas als je ze gaat serveren.

Misschien valt dit ook in de smaak