Deze feestelijke gevulde eieren zijn ideaal als (borrel)hapje tijdens de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden. Ze zijn eenvoudig te maken en klaar in een handomdraai. Overigens hebben we al heel veel verschillende soorten gevulde eitjes gemaakt. Kijk maar eens naar deze gevulde eieren met zalm, deze met avocado of deze duivelse eitjes.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder ijskoud water en pel de eitjes.
Snijd van de bovenkant van het ei een klein stukje en van de onderkant ongeveer 1/3. Haal het eigeel eruit en doe in een foodprocessor of kom van de staafmixer.
Doe bij het eigeel in de foodprocessor 1 gegrilde paprika, 1 flinke el mayonaise, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 flinke tl sriracha, een paar blaadjes verse tijm, een handje verse fijngehakte bieslook en 1 tl citroensap en mix tot een glad geheel.
Voeg naar smaak zout en peper toe. En als je van pittige houdt eventueel nog wat extra sriracha.
Vul de eitjes met het mengsel en garneer met een takje tijm en wat paprikapoeder. Smullen maar!
TIP
Dag van te voren maken? Bewaar de eitjes dan (ongevuld) in een bakje op wat keukenpapier. Vul de eitjes pas als je ze gaat serveren.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
Heerlijk, heb dit net gemaakt voorafje aan het kerstdiner. Dank je wel en jullie hele prettige kerstdagen en een goed 2022.
Ga vooral door met jullie heerlijke recepten. Groetjes
Ben een fan van jullie recepten, maar deze viel bij ons niet in de smaak. De paprika overheerst de smaak van de eieren. Door het vocht in de paprika is de vulling aan de dunne kant.
7 reacties
vraagje wat is sriracha
Sriracha is een scherpe chilisaus van chilipeper, azijn, knoflook, suiker en keukenzout. Go-Tan heeft het, te koop bij de super. Rood met groene dop 😉
Klopt Ciska, bedankt voor je antwoord. Wij gebruiken altijd een ander merk, maar deze kan ook 🙂
Heerlijk, heb dit net gemaakt voorafje aan het kerstdiner. Dank je wel en jullie hele prettige kerstdagen en een goed 2022.
Ga vooral door met jullie heerlijke recepten. Groetjes
Plaats je het 1/3 afgesneden ei weer onder het gevulde ander gedeelte ei?
Nee hoor, dit gebruik je niet meer. Maar je kan het eventueel ook gebruiken voor de vulling!
Ben een fan van jullie recepten, maar deze viel bij ons niet in de smaak. De paprika overheerst de smaak van de eieren. Door het vocht in de paprika is de vulling aan de dunne kant.