Home Weekmenu WEEKMENU #42

WEEKMENU #42

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Preischotel met gehakt en spekjes

Preischotel met gehakt en spekjes

Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger…


Ajam kerrie

Ajam kerrie (Indische kip kerrie)

Ergens lijkt deze ajam kerrie een beetje op de kare ajam die we onlangs maakten. Alleen is ‘kare’ curry en geen kerrie. En het heeft dankzij de kerrie natuurlijk ook wel wat van de Surinaamse roti kip massala. Hoe dan ook, het is gewoon heerlijk. De ananas is overigens optioneel, die mag je dus gewoon weglaten als je…


Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is 😉 Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een door-de-weekse maaltijd als deze.


Zelfgemaakte pompoensoep (mét kaasstengel!)

Vandaag een gerecht wat erg goed zal smaken met dit weer 😉 Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij meer dan regelmatig bij ons in de keuken staat te pruttelen (ideaal voor een zondag!). En ook onze (vegetarische) gasten weten ‘m te waarderen. De pompoen wordt trouwens niet alleen geconsumeerd. In…


Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

In Nederland zijn we er gek op: speklapjes. Maar wist je dat hier ook een lekker Aziatisch tintje aan kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in de ketjap. Heerlijk bij de nasi of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen 30 minuten klaar. Ideaal…

Misschien valt dit ook in de smaak