Home Weekmenu WEEKMENU #46

WEEKMENU #46

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel, maar kies voor een mildere variant vooral voor salami of cervelaat. Ook met de groenten kan je variëren – wij kozen de klassieke (pasta)groenten zoals groenten…


Ajam betawi recept

Ajam betawi (krokante kip in ketjapsaus)

Binnen een half uurtje een onwijs lekker Indisch kipgerecht op tafel? Hier is-ie! Krokante stukjes kip in zoetpittige ketjapsaus. Lekker met witte rijst, een Indisch groentegerecht (sajoer boontjes of urap urap) en bijvoorbeeld een pittig eitje.


Quiche met Parmaham en ricotta

Quiche met parmaham en ricotta

Quiche! Yes, dat gaan we vandaag maken. Totaal niet moeilijk en deze hartige taart kan zeker gezien worden als een volwaardige maaltijd. Dit gerecht is afkomstig uit de Frans/Duitse streek Lotharingen (Lorraine). De verfranste naam is afgeleid van het Duitse Kuchen. Er zijn veel verschillende soorten quiches, waarvan…


Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls (verse loempia’s)

Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs makkelijker dan gewone loempia’s. We zullen je het stap voor stap uitleggen. Voor de vulling gebruik je vers gesneden knapperige groenten als rode kool en wortel (net wat…


Flammkuchen ham feta

Flammkuchen met ham en feta

Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze krokante lekkernij, konden meerdere versies natuurlijk niet uitblijven. Vandaag maken we een net zo’n makkelijke versie, maar dan met rauwe ham en feta. Super easy en…