Home Weekmenu WEEKMENU #5

WEEKMENU #5

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel, maar kies voor een mildere variant vooral voor salami of cervelaat. Ook met de groenten kan je variëren – wij kozen de klassieke (pasta)groenten zoals courgette en…


Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Kip in romige saus met spinazie en artisjokken

Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we…


Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls (verse loempia’s)

Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs makkelijker dan gewone loempia’s. We zullen je het stap voor stap uitleggen. Voor de vulling gebruik je vers gesneden knapperige groenten als rode kool en wortel (net wat…


Bbq pulled chicken nacho's

BBQ pulled chicken nacho’s

Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we ‘BBQ pulled chicken nacho’s’ als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we ’s avonds niets meer hebben gegeten. En dat kwam vooral omdat je niet van deze nacho’s kan afblijven. Je kan de barbecuesaus natuurlijk zelf maken, maar voor de luie…


Ajam opor

Ajam opor (Indische kip in kokosmelk)

Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar…