Home Hoofdgerechten Flammkuchen met ham en feta

Flammkuchen met ham en feta

door SmaakMenutie

Krokante lekkernij

Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze krokante lekkernij, konden meerdere versies natuurlijk niet uitblijven. Vandaag maken we een net zo’n makkelijke versie, maar dan met rauwe ham en feta. Super easy en super lekker! Mocht je een pizzasteen voor de bbq hebben, gebruik deze dan zeker. En anders schuif je hem gewoon in de (hetelucht)oven.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Flammkuchen ham feta

Flammkuchen met ham en feta

Eerder maakten we al deze heerlijke klassieke flammkuchen met ui en spekjes. En gezien de enthousiaste reacties van onze lezers op deze... Hoofdgerechten Flammkuchen met ham en feta European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g feta kaas
100 g rauwe ham
1 rol vers flammkuchendeeg
1 rode ui
1 bakje crème fraîche (125 g)
Handje rucola

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200-220 graden,
  • Rol het verse flammkuchen deeg uit en besmeer riant met crème fraîche. Je hebt niet het hele bakje nodig.
  • Beleg met halve ringen rode ui en met 100 gr verkruimelde feta kaas. Bestrooi tevens met zwarte peper.
  • Plaats de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven en laat hem in circa 8 minuten mooi bruin en krokant worden. Afhankelijk van je oven moet het wat langer of korter. Gewoon af en toe even kijken.
  • Beleg vervolgens met de rauwe ham en rucola. Serveer direct. Mmmm!

Flammkuchen ingrediënten Flammkuchen maken Flammkuchen bbq Flammkuchen met ham en feta

Misschien valt dit ook in de smaak