Home Hoofdgerechten Quiche met Parmaham en ricotta

Quiche met Parmaham en ricotta

door SmaakMenutie
Quiche met Parmaham en ricotta

Kuchen

Quiche! Yes, dat gaan we vandaag maken. Totaal niet moeilijk en deze hartige taart kan zeker gezien worden als een volwaardige maaltijd. De verfranste naam is afgeleid van het Duitse kuchen. Er zijn tal van soorten quiches, waarvan ‘Lorraine‘ de bekendste is. Wij geven de quiche vandaag een Italiaanse twist; we maken hem namelijk met Parmaham en ricotta. Je kan de quiche warm eten, maar hij wordt ook wel afgekoeld opgediend. Bovendien lekker als lunch de volgende dag!

Quiche met Parmaham en ricotta

Quiche met Parmaham en ricotta

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g ricotta
125 g cherrytomaten
90 g Parmaham
30 g Parmezaanse kaas
50 ml kookroom
6 plakjes hartige taartdeeg
4 eieren
1 prei
1 rode ui
1 bol mozzarella
2 el bloem

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden.
  • Snijd 1 prei en 1 rode ui in smalle ringen en bak in een scheutje olijfolie 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Klop ondertussen met een garde 4 eieren los met 250 g ricotta, 50 ml (kook)room, 2 el bloem en een snuf zout en peper.
  • Neem een quiche- of springvorm van ongeveer 26 cm (eventueel met ovenpapier) en bekleedt met 6 plakjes hartig taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Vul eerst met het ui-preimengsel, vervolgens een laagje Parmaham, een laag mozzarella en eindig met de rest van de Parmaham.
  • Schenk het ricottamengsel over het geheel en steek her en der wat cherrytomaten in het geheel. Bestrooi tot slot met een dun laagje Parmezaanse kaas. Plaats circa 40 minuten in de oven.

Quiche ingrediëntenQuiche makenQuiche receptQuiche met Parmaham en ricottaQuiche met preiHartige taart Parmaham

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

14 reacties

Karin 18 januari 2023 - 11:04

Hoiii, mag ik vragen wat voor maat quichevorm jullie gebruiken ?
Met vriendelijke groet,
Karin.

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2023 - 11:47

Ongeveer 26 cm Karin. Een springvorm kan je overigens ook gebruiken!

Reply
Ellen 18 januari 2023 - 13:02

Wat voor room kan je nog meer gebruiken, lactose vrij?

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2023 - 13:16

Je zou het eventuele achterwege kunnen laten en anders een lactose vrije variant kiezen 🙂

Reply
Hilly Nieuwpoort 18 januari 2023 - 18:15

Tim en Erik, wat een lekkere quiche!
We genieten wekelijks van jullie recepten.
Bedankt mannen😘

Reply
Frenk 19 januari 2023 - 22:33

Kun je dit ook koud opdienen? En mag/hoelang moet ik het opwarmen als het afgekoeld is?

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2023 - 12:13

Yes! Zie het intro van dit recept 🙂 Ik zou de quiche een kwartiertje opwarmen ongeveer

Reply