Home Vlees en kip Quiche met Parmaham en ricotta

Quiche met Parmaham en ricotta

door SmaakMenutie
Quiche met Parmaham en ricotta

Kuchen

Quiche! Yes, dat gaan we vandaag maken. Totaal niet moeilijk en deze hartige taart kan zeker gezien worden als een volwaardige maaltijd. Dit gerecht is afkomstig uit de Frans/Duitse streek Lotharingen (Lorraine). De verfranste naam is afgeleid van het Duitse Kuchen. Er zijn veel verschillende soorten quiches, waarvan ‘Lorraine‘ de bekendste is. Wij maken ‘m met Parmaham en ricotta. Je kan de quiche warm eten, maar hij wordt ook wel afgekoeld opgediend. Lekker voor bij de lunch de volgende dag 🙂

Quiche met Parmaham en ricotta

Quiche met Parmaham en ricotta

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.9/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

4 eieren
1 prei
1 (rode) ui
1 bol mozzarella
250 g ricotta
70 g Parmaham
200 ml (kook)room
Hartige taartdeeg
Handje cherrytomaten
Handje Parmezaanse of geraspte kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden.
  • Snijd 1 prei en 1 rode ui in smalle ringen en bak deze in een scheutje olijfolie een minuut of 5 op matig vuur.
  • Klop ondertussen met een garde of lepel 4 eieren los met 250 gr ricotta en 200 ml (kook)room. Voeg ook wat zout en peper toe.
  • Neem een quichevorm (ongeveer 26 cm) of springvorm en bedek deze met ovenpapier. Vouw hierover het taartdeeg en prik met een vork een ruime hoeveelheid gaatjes in het deeg.
  • Vul de bodem met het ui-prei mengsel en leg hierop een laagje Parmaham. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de ham. Eindig met nog een laagje Parmaham.
  • Giet nu het ricotta-mengsel over het geheel en steek nog wat cherrytomaatjes in de taart. Strooi tot slot een beetje Parmezaanse of geraspte kaas over de quiche.
  • Plaats de quiche 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Zowel warm als koud heerlijk!

Quiche makenQuiche recept Quiche met Parmaham en ricotta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Tessa 5 maart 2018 - 11:53

Heeeeeerlijk! ik ben gek op quiche, maar dit is wel één van mij favorieten:) bij mij moest de quiche wel iets langer in de oven (45 min).

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2018 - 12:17

Hoi Tessa, wat leuk om te horen! 🙂 Ja het is een beetje afhankelijk van de oven, soms moet ‘ie ietsje langer totdat de quiche mooi bruin en krokant is!

Reply
Paul 13 februari 2021 - 10:07

Ik heb bladerdeeg gebruikt. De quiche ziet er top uit, smaakt goed, maar is wel erg nat aan de onderkant. Het ei/mengsel komt ook niet tot op de bodem (denk dat dat komt door de plakjes ham?). Of is het beter geen bladerdeeg te gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2021 - 10:19

Ik vermoed dat het inderdaad door de bladerdeeg komt Paul, ik zal het dan ook als optie verwijderen uit de ingrediënten-lijst. Gelukkig viel-ie alsnog in de smaak!

Reply