Home Hoofdgerechten Klassieke flammkuchen

Klassieke flammkuchen

door SmaakMenutie

Krokante bodem

Onlangs namen wij een flammkuchen tijdens een lunch in Hamburg en zodoende kwamen we op het idee om ‘er zelf een te maken. Er zijn meerdere variaties mogelijk qua beleg, maar wij maken vandaag de klassieke flammkuchen (tarte flambée in het Frans). Met een heerlijke dunne krokante bodem van deeg, belegd met crème fraîche, ui en reepjes spek. Je hebt kant-en-klare flammkuchendeeg dat je zo in je boodschappenmandje kan gooien, maar (uiteraard) maken wij het deeg zelf! 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Flammkuchen

Klassieke flammkuchen

Onlangs namen wij een flammkuchen tijdens een lunch in Hamburg en zodoende kwamen we op het idee om 'er zelf een te maken. Er zijn meerdere... Hoofdgerechten Klassieke flammkuchen European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

450 g bloem
245 ml water (handwarm)
4 el olijfolie
7 g gist (1 zakje)
2 tl zout
2 rode uien
150 gr spek(blokjes)
200 ml crème fraîche
Geraspte kaas (optioneel)

Zo maak je het

  • Je kan het deeg natuurlijk met de hand maken, maar ik gebruik de keukenmachine. Doe 450 gr (gezeefde) bloem in de kom met 1 zakje van 7 gr gist, 2 tl  zout en 245 ml handwarm water. Kneed in een minuut of 10 tot een mooie bol deeg. Laat het deeg in een kom (afgedekt met vershoudfolie) minimaal 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en rol de helft van het deeg dun uit over de bakplaat. Je kan met deze hoeveelheid deeg twee (dunne) flammkuchen maken.
  • Besmeer  het deeg met ongeveer 100 gr crème fraîche en beleg met de helft van de spekjes, halve ringen (rode) ui en een snuf zout. Eventueel kan je ook wat geraspte kaas toevoegen.
  • Bak de flammkuchen in circa 15-20 minuten af. Eet smakelijk!Zelf flammkuchen makenFlammkuchen recept

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Vanessa Vallé 14 december 2018 - 13:38

Hallo Tim & Erik,

Mag ik vragen welke soort bloem jullie gebruikt hebben voor de flammkuchen?
Alvast bedankt voor de hulp!

Gr,
Vanessa

Reply
SmaakMenutie 15 december 2018 - 16:11

Hoi Vanessa, wij hebben de gewone patent tarwe bloem van de supermarkt gebruikt! Graag gedaan en veel bakplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply