Home Weekmenu WEEKMENU #43

WEEKMENU #43

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Kip piri piri met rijst

Kip piri piri met rijst (ovengerecht!)

We hebben weer een heerlijk wereldgerecht voor je! Ditmaal uit Portugal. De piri piri is een variant van de chilipeper en is Swahili voor ‘rode duivel’. De Portugezen brachten deze vanuit Amerika naar hun Afrikaanse koloniën en uiteindelijk kwam deze in eigen land terecht. Het oorspronkelijke gerecht is kip in een pikante…


Kare ajam recept

Kare ajam (Indische kip curry)

Veel mensen denken dat kare ajam een Indische kip-kerrie is. Vooral de gele kleur zorgt voor die verwarring. Maar het gele van dit gerecht komt door de kurkuma (kunjit). Er komt geen kerrie aan te pas. Kare is dus geen kerrie maar curry. En curry is geen kerrie zoals je weet 😉 Dit gerecht heeft wel wat van de Thaise…


Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Ovenschotel kabeljauw

Wat zullen we vandaag nu weer eens eten? Zeggen jullie dat ook wel eens tegen elkaar? Eigenlijk heb je helemaal geen zin om te koken, maar iets afhalen of uit eten gaan is ook geen optie. Daarom speciaal voor al die momenten dat je iets lekkers wil én snel klaar wil zijn deze heerlijke ovenschotel kabeljauw met…


Salade niçoise

Salade niçoise met verse tonijn

Deze heerlijke salade niçoise is vernoemd naar de stad Franse Nice. Net als veel andere salades (zoals bijvoorbeeld de caesarsalade) zijn de variaties eindeloos. Onze versie bestaat uit veldsla met tomaatjes, haricots verts, zwarte olijven, een eitje en verse tonijn! Daarnaast maken wij er nog een heerlijke en…


Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Na de sajoer boontjessajoer tumis boontjes en de sajoer tumis tahoe konden de sambal goreng boontjes natuurlijk niet achterblijven. Daarom maken we vandaag deze echte Indische klassieker. En natuurlijk maken we de boemboe helemaal zelf. Je kan zelf bepalen hoeveel sambal je toevoegt. Wij zijn meer van het mild…