Home Vlees en kip Varkensrollade

Varkensrollade

uit de oven

door SmaakMenutie
Varkensrollade

Feestelijk

Eerder maakten we al beenham met honing-mosterdsaus, maar deze varkensrollade uit de oven voor bijvoorbeeld de feestdagen hadden we nog niet met jullie gedeeld. Voor deze klassieker hebben wij vandaag een mooie varkensfiletrollade gebruikt uit het rugstuk. Het verschil met een varkensrollade is dat deze gemaakt wordt met diverse delen van de schouder, borst of procureur. Als je een vleesthermometer gebruikt houdt dan een kerntemperatuur aan van 58-62 graden. Overigens gaat het ook zonder temperatuurmeter prima. Serveer lekker met wat cranberrysaus of champignonroomsaus, haricots verts met spek, stoofpeertjes, pommes duchesse of wat dacht je van zelfgemaakte frietjes!

Varkensrollade

Varkensrollade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 varkensfiletrollade (750 g)
  • 50 g roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el grove mosterd
  • Paar takjes verse tijm
  • Paar takjes rozemarijn
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  • Haal de varkensfiletrollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 160 graden.
  • Maak met een scherp mes enkele inkepingen in de rollade. Vul met een stukje knoflook, klein takje tijm en wat blaadjes rozemarijn. Bestrooi rondom met zout en peper.
  • Verhit een flinke klont roomboter (40-50 g) in een braadpan. Schroei de varkensrollade in 5-7 minuten rondom dicht.
  • Plaats in een ovenschaal (of ovenbestendige braadpan zonder deksel) en zet in de voorverwarmde oven.
  • Gaar de rollade in 45 minuten. Besprenkel elke 10 minuten met wat braadvocht en bestrijk (optioneel) met grove mosterd tijdens het besprenkelen.
  • Laat nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd in smalle plakken.

Varkensrollade receptRollade bereidenRollade ovenVarkensrolladeVarkens filet rolladeRollade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Annemarie 20 december 2023 - 14:28

Kan dit een dag vantevoren worden gemaakt en op de dag zelf nog een keer opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 21 december 2023 - 10:04

Je hebt kans dat de rollade dan uitdroogt en taai wordt, dus persoonlijk zouden we dat niet doen!

Reply