Snel, makkelijk en boordevol smaak
Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan, maar wil je wel iets lekkers en voedzaams op tafel zetten? Dan zijn deze paprika’s gevuld met couscous en gekruid gehakt precies wat je zoekt.
Dit ovengerecht is niet alleen eenvoudig te maken, het zit natuurlijk ook bomvol smaak. Ideaal voor doordeweeks, maar ook leuk en lekker om te serveren als je gasten over de vloer hebt.
Wat is couscous eigenlijk?
Couscous is een veelzijdige graansoort die zijn oorsprong vindt in Noord-Afrika. Het wordt gemaakt van kleine korrels durumtarwe (griesmeel) en is super snel en makkelijk te bereiden. Je hoeft er alleen maar heet water (of bouillon) over te gieten en even te laten wellen. Het mooie aan couscous is dat het heel makkelijk smaken opneemt, waardoor het zich perfect leent voor kruidige gerechten zoals deze gevulde paprika’s. Bovendien is het licht verteerbaar én voedzaam. Weer eens wat anders dan rijst of pasta!
Aan de slag!
Voor de vulling gebruiken we rundergehakt dat we op smaak brengen met djintan (komijn) en paprikapoeder. Daaraan voegen we een fijngesneden courgette en twee in blokjes gesneden tomaten toe en bakken dit tot het gehakt gaar is en de groenten wat zachter zijn.
Daarna mengen we de couscous door het gehaktmengsel en brokkelen er ongeveer 100 gram feta door en we voegen ook een handje geroosterde pijnboompitten toe. De gehalveerde paprika’s worden met dit mengsel gevuld en tot slot bestrooien we het geheel met een beetje Parmezaanse kaas. Vervolgens zetten we ze de ovenschaal (of bakplaat) voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Tips en variaties
Met deze vulling kun je vier grote paprika’s vullen, oftewel acht halve helften — perfect voor vier personen. Je kunt er ook voor kiezen om puntpaprika’s te gebruiken, die zijn net wat zoeter van smaak en geven een leuke twist aan het gerecht. Je kan er dan wel wat meer vullen trouwens, aangezien puntpaprika’s wat kleiner zijn. Serveer er eventueel wat frisse chilisaus of een yoghurtsausje bij.
Net zo lekker als onze orzo-variant
Als je eerder hebt genoten van onze gevulde paprika’s met orzo, dan is dit gerecht absoluut een aanrader. De combinatie van hartige gehaktvulling, couscous, beetje zoute feta en de knapperige bite van pijnboompitten maakt dit tot een echte allemansvriend. Bon appétit!
13 reacties
Is de hoeveelheid vulsel genoeg om deze paprika’s zonder bijgerecht te serveren?
Zoveel gaat er niet in een halve puntpaprika. Dan zou je eerder aan grote groene paprika’s denken.Of een vulling zonder couscous en die er apart bij geserveerd…
Hi Barbera! Als je een beetje een grote paprika hebt is het voldoende. En alles wat er over is qua vulling kan je er los bij serveren hoor 🙂
Warme of koude boullion over de couscous?
Zodra je de bouillon hebt gemaakt, dus warm!
Waar is nu dit recept van de zoete puntpaprika’s gebleven?
Je kan hiervoor ook zoete puntpaprika’s gebruiken hoor Monique, net wat je lekker vindt 🙂
Wat is de temperatuur vd oven
Sorry – staat vermeld, 200 gr 😉
Heerlijk! Dit gaan we vaker maken
Ik ben bang dat ik de enige ben die dit thuis eet … maar het lijkt me wel heel lekker. Hoe kun je het bewaren? Vulling los te bewaren, eventueel in de diepvries?
Ik zou inderdaad de vulling los bewaren (diepvries kan zeker) en vervolgens vullen in verse paprika’s 🙂
Kan je ook hele paprika gebruiken en voorgaren
Ik begrijp je vraag niet goed, je hoeft de paprika namelijk niet voor te garen 🙂