Home Hoofdgerechten Gevulde paprika met couscous en gehakt

Gevulde paprika met couscous en gehakt

door SmaakMenutie
Gevulde paprika met couscous en gehakt

Zo op tafel

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Maak dan eens deze heerlijke paprika’s gevuld met couscous en gehakt. Dit ovengerecht zet je zo op tafel en is heerlijk vol van smaak. Als je onze gevulde paprika’s met orzo lekker vond dat is dit ook echt een receptje voor jou! Met de vulling maak je met gemak 4 paprika’s (twee halve per persoon). Maar je kan natuurlijk ook meer paprika’s gebruiken. Of kies bijvoorbeeld eens voor puntpaprika’s, die zijn van zoeter van smaak. Bon appétit!

Gevulde paprika met couscous en gehakt

Gevulde paprika met couscous en gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 150 g couscous
  • 100 g feta
  • 25 g pijnboompitten
  • 4 paprika's
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runder bouillonblokje
  • 1 courgette
  • 1 tl djintan
  • 1 tl paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas
  • Chilisaus

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Doe 150 g couscous in een kom en schenk hier 200 ml heet runderbouillon bij (gemaakt van 1 bouillonblokje) samen met 1 el olijfolie. Meng door elkaar en laat 5 minuten afgedekt staan. 
  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit even kort aan in een wok. Voeg 300 g rundergehakt toe samen met een flinke snuf zout en peper. Voeg ook 1 tl djintan en 1 tl paprikapoeder toe.
  • Snijd ondertussen 1 courgette en 2 tomaten in kleine stukjes. Voeg toe aan het gehaktmengsel zodra het gehakt bruin is. Bak de groenten al omscheppend enkele minuten mee.
  • Voeg vervolgens de couscous toe en brokkel circa 100 g feta door het geheel en meng grondig door elkaar. Laat nog enige minuten pruttelen op matig vuur tot de feta is opgenomen. Meng tot slot 25 g pijnboompitten door het geheel.
  • Was 4 paprika's, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de halve paprika's met het couscous-mengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas voor een extra krokant korstje. 
  • Plaats circa 20 minuten in de oven. Serveer met chilisaus. Eet smakelijk!

Gevulde paprika ingrediënten Gevulde paprika recept Gevulde paprika maken Gevulde paprika met couscous en gehakt Gevulde paprika met couscous Gevulde paprika's

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Barbera Oranje 12 mei 2020 - 16:28

Is de hoeveelheid vulsel genoeg om deze paprika’s zonder bijgerecht te serveren?
Zoveel gaat er niet in een halve puntpaprika. Dan zou je eerder aan grote groene paprika’s denken.Of een vulling zonder couscous en die er apart bij geserveerd…

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2020 - 11:31

Hi Barbera! Als je een beetje een grote paprika hebt is het voldoende. En alles wat er over is qua vulling kan je er los bij serveren hoor 🙂

Reply
Arie 26 mei 2021 - 06:55

Warme of koude boullion over de couscous?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2021 - 10:08

Zodra je de bouillon hebt gemaakt, dus warm!

Reply
Monique 1 oktober 2021 - 14:07

Waar is nu dit recept van de zoete puntpaprika’s gebleven?

Reply
SmaakMenutie 1 oktober 2021 - 14:29

Je kan hiervoor ook zoete puntpaprika’s gebruiken hoor Monique, net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Patrick 12 oktober 2021 - 09:02

Wat is de temperatuur vd oven

Reply
Patrick 12 oktober 2021 - 09:15

Sorry – staat vermeld, 200 gr 😉

Reply
Marije 25 mei 2022 - 21:04

Heerlijk! Dit gaan we vaker maken

Reply
Wiepie 11 november 2022 - 14:39

Ik ben bang dat ik de enige ben die dit thuis eet … maar het lijkt me wel heel lekker. Hoe kun je het bewaren? Vulling los te bewaren, eventueel in de diepvries?

Reply
SmaakMenutie 11 november 2022 - 14:57

Ik zou inderdaad de vulling los bewaren (diepvries kan zeker) en vervolgens vullen in verse paprika’s 🙂

Reply
Anneke 23 januari 2023 - 16:11

Kan je ook hele paprika gebruiken en voorgaren

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2023 - 10:12

Ik begrijp je vraag niet goed, je hoeft de paprika namelijk niet voor te garen 🙂

Reply