Home Vlees en kip Gevulde paprika met couscous en gehakt

Gevulde paprika met couscous en gehakt

door SmaakMenutie
Gevulde paprika met couscous en gehakt

Binnen een half uurtje op tafel

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Maak dan eens deze heerlijke gegrilde puntpaprika gevuld met couscous en gehakt. Dit ovengerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Doordat we ‘m nog even de oven inschuiven krijgt de paprika een heerlijk krokant korstje. Mmm smullen! Bon appétit

Gevulde paprika met couscous en gehakt

Gevulde paprika met couscous en gehakt

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

4 puntpaprika's
300 g rundergehakt
150 g couscous
100 g feta
25 g pijnboompitten
2 tomaten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 runder bouillonblokje
1 courgette
1 (gele) paprika
1 tl djintan (komijn)
1 tl paprikapoeder
Parmezaanse kaas (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem 150 g couscous en voeg hier 200 ml kokend water aan toe met een verkruimeld bouillonblokje en 1 el olijfolie. Roer door elkaar en laat 5 minuten met deksel erop intrekken.
  • Snijd de sjalotjes en teentjes knoflook fijn en bak 3 minuutjes in een wok of hapjespan tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur mee tot het bruin is. Voeg ruim zout en peper toe en 1 tl paprikapoeder en 1 tl djintan.
  • Snijd ondertussen de courgette, paprika en tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het gehakt. Roer door elkaar en voeg ook de couscous toe.
  • Brokkel tot slot de feta door het geheel en roer goed door elkaar. Laat nog 5 minuutjes op wat lager vuur pruttelen.
  • Snijd de puntpaprika's over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de halve puntpaprika's met het couscous-mengsel en garneer met de pijnboompitten en bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas voor een extra krokant korstje. Zet 15 minuutjes in de oven.
  • Verdeel over de borden en serveer eventueel met chilisaus. Eet smakelijk!

Recept gegrilde paprika

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Barbera Oranje 12 mei 2020 - 16:28

Is de hoeveelheid vulsel genoeg om deze paprika’s zonder bijgerecht te serveren?
Zoveel gaat er niet in een halve puntpaprika. Dan zou je eerder aan grote groene paprika’s denken.Of een vulling zonder couscous en die er apart bij geserveerd…

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2020 - 11:31

Hi Barbera! Als je een beetje een grote paprika hebt is het voldoende. En alles wat er over is qua vulling kan je er los bij serveren hoor 🙂

Reply