Home Bijgerechten Cranberry compote

Cranberry compote

door SmaakMenutie

Onmisbaar bij de kerstdish

Bij ons staat het met kerst steevast op tafel: cranberry compote (of cranberry saus, zo je wil). Naast de saté komt ook dit recept van mijn vader. Erbij gezegd dat dit ook zo’n beetje de enige dingen zijn die hij maakt. Maar goed, hij is wel erg lekker. Het geheim? Een flinke scheut goede rode port en veel suiker. Bij ons is er altijd zoveel dat we nog weken cranberry compote eten.

“Het geheim? Een flinke scheut goede rode port en veel suiker”

Maar met deze hoeveelheid heb je voor een man of zes een prima ‘bijgerecht’ bij de kerstdish. Overigens, de compote kan je ook prima gebruiken voor bij het dessert. Of smeer het op je brood. Aan de slag!

Cranberry compote

Cranberry compote

Bij ons staat het met kerst steevast op tafel: cranberry compote (of cranberry saus, zo je wil). Naast de saté komt ook dit recept van mijn vader... Bijgerechten Cranberry compote, cranberrysaus, kerst Nederlands Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

340 g cranberry's
175 g bruine- of kristalsuiker
125 ml port
1 sinaasappel
1 kaneelstokje

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en schenk hierin 125 ml rode port. Voeg 175 gr suiker toe en het sap van 1 grote sinaasappel. Breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 340 gr cranberry's toe samen met 1 kaneelstokje en de sliert van 1 sinaasappelschil.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat alle cranberry's zijn open geknapt. Af en toe even roeren. Na 10-15 minuten is het al klaar. 
  • Laat het geheel afkoelen en serveer bij vlees of wild.

Cranberry compote recept Cranberries koken Cranberrycompote CranberrysausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Je kan de compote met gemak 2 weken bewaren in een afgesloten glazen weckpot.