Home Vlees en kip Gevulde witlof met gehakt

Gevulde witlof met gehakt

door SmaakMenutie

Schuitjes witlof

Op een originele manier een keer variatie brengen aan je witlof? Of gewoon een keer wat anders dan gekookte witlof? Maak dan eens deze heerlijke gevulde witlof met gehakt uit de oven. Om de schuitjes heen rollen we ook nog een plakje spek. Dit geeft de witlof een extra lekkere bite! Leuk gerecht ook voor kids 🙂

Gevulde witlof

Gevulde witlof met gehakt

Op een originele manier een keer variatie brengen aan je witlof? Of gewoon een keer wat anders dan gekookte witlof? Maak dan eens deze heerlijke... Vlees en kip Gevulde witlof met gehakt European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr gehakt
6 plakjes katenspek
3 grote stronken witlof
3 el Parmezaanse kaas
2 el paneermeel
1 ei
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Kneed 250 gr gehakt met 1 ei, 3 el Parmezaanse kaas, 2-3 el paneermeel, 1/2 tl nootmuskaat en zout en peper tot een mooie massa. Verdeel in drie gelijke delen (of meer als je meer witlof hebt).
  • Snijd de stronken witlof doormidden en verwijder de harde kern.
  • Vul één helft witlof met het gehakt en plaats de andere hier bovenop. Rol in 2 plakjes katenspek. Zet vast met een prikker.
  • Plaats in een ovenschaal en zet 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Besprenkel tussentijds een enkele keer met het uitgelopen vet van het gehakt en spek. That's it!

Gevulde witlof uit de oven

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Paul 23 februari 2018 - 17:07

Ik heb je gerecht gisteren gemaakt. Het was heerlijk

Reply
SmaakMenutie 24 februari 2018 - 12:10

Leuk om te horen Paul!

Reply
Inge 21 maart 2019 - 09:45

Wij hebben gisterenavond dit lekkere gerecht gegeten. Bedankt voor het recept.

Groetjes,
Inge

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2019 - 09:47

Graag gedaan Inge, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groetjes, team SmaakMenutie

Reply