Snel en gezond
Heb je een keer geen zin in vlees? Probeer dan dit heerlijke vegetarische wokgerecht: tofu met broccoli in ketjapsaus. Dit gerecht zit boordevol smaak en je mist geen seconde de toevoeging van kip of vis.
De combinatie van knapperige groenten en zachte tofu, gecombineerd met een licht pittige ketjapsaus, zorgt voor een super smaakvolle en bovendien voedzame maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snel én gezond wilt eten.
De veelzijdigheid van tofu
Tofu is een veelzijdig ingrediënt dat in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Het wordt gemaakt van gestremde sojamelk en heeft van nature een milde smaak, waardoor het gemakkelijk smaken van sauzen en kruiden opneemt. Er zijn verschillende soorten tofu, van zijdezacht tot extra stevig. Voor dit wokgerecht is stevige tofu ideaal, omdat deze goed zijn vorm behoudt en een lekkere bite heeft. Bovendien is tofu een uitstekende bron van eiwitten en bevat het belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en calcium, waardoor het een gezonde vleesvervanger is.
Ketjapsaus: zoet, hartig en een tikje pittig
De ketjapsaus speelt een belangrijke rol in dit gerecht en geeft het zijn karakteristieke smaak. Ketjap manis, de Indische zoete sojasaus, vormt de basis en zorgt voor een diepe, licht zoete smaak. Door de saus te combineren met knoflook, gember en een vleugje sambal of rode peper, ontstaat een perfecte balans tussen zoet en (mild) pittig. Voor wie van extra pit houdt, is het toevoegen van een extra rode peper of extra sambal een aanrader.
De finishing touch
Naast de smaakvolle saus en de knapperige broccoli maakt de finishing touch dit gerecht helemaal af. Strooi wat fijngesneden lente-ui over het geheel voor een frisse, pittige touch. Voor extra crunch en smaak kun je geroosterde sesamzaadjes, gebakken uitjes of gehakte pinda’s of cashewnoten toevoegen. Serveer met gestoomde rijst of noedels en geniet van een voedzame en smaakvolle vegetarische maaltijd die je vast en zeker vaker op tafel zal zetten!
8 reacties
Omdat ik toch een beetje bewuster minder vlees wil eten, ben ik op onderzoek uit wat je met Tofu kan doen,en dan vind ik jullie recepten! Dit recept gemaakt, en heerlijk, dit smaakt naar meer……veel meer!!!
Hoi Betty, wat leuk om te horen dat je bij ons bent uitgekomen en dat het in de smaak viel! 🙂 Tofu is inderdaad een ideale vleesvervanger. En nog lekker ook! We hebben er nog veel meer op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens ketoprak https://smaakmenutie.nl/ketoprak/ of Gado Gado https://smaakmenutie.nl/gado-gado/
Hi, de rode peper, in ringetjes snijden, moeten daarna de zaadjes er nog uitgehaald worden of moeten die er in blijven ?
Cheers,
Bas
Ha Bas, die kunnen erin blijven hoor. Tenzij je niet van scherp eten houdt 🙂
Zo lekker en pittig!
Smullen maar….
Gisteravond gegeten,wij vonden het heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
Moet de Tofu niet eerst droog gemaakt te worden??
Als ‘ie erg nat is, is het goed om ‘m een beetje droog te maken.