8,K
Seizoens-soepje
Het recept voor deze heerlijke pompoensoep kwam van mijn beste vriendin (dus alle credits voor haar). Eerder maakten we al de klassieke versie en ook deze keer maakt de pompoen het echt tot een heerlijk seizoens-soepje. En dankzij de kokosmelk, de sereh en het pepertje krijgt het zijn typische Thaise smaak. Dus is het koud buiten of wil je je even in Thailand wanen? Maak ‘m dan vooral! En oja, je kan hem zo spicy maken als je zelf wilt. Onze versie is heerlijk romig met een klein beetje pit.
10 reacties
Tip: rooster de paprika en de chili mee met de pompoen:
daarna vel verwijderen en doe met de pompoen bij de soep.
Gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!
Warme groet uit Maleisie,
Stef
Hoi Stef, wat een goed idee! Bedankt voor de tip. Wij wensen jou ook een gelukkig nieuwjaar met veel lekkere pompoensoepjes. Hartelijke groet uit een wat kouder Nederland, Tim en Erik- SmaakMenutie
Ik gebruik dit receptje als basis,maar om meer de Azië sensatie erin te krijgen voeg ik wel gember toe aan de ui, knoflook, paprika en pepers. Ook rooster ik de pompoen met gemalen koriander, gemalen komijn en wat cayennepeper naast alleen peper en zout. En als je het in huis hebt is een eetlepel marmite ook lekker om extra hartigheid in de soep te krijgen.
Klinkt heerlijk Ro!
Wat een goed recept, heb de sereh vervangen door citroenmelisse, heerlijk.
Heb een lime, verse gember, rode curry en gezouten kleine garnalen toegevoegd. Serveren met koriander en eventueel soba noedels. Heerlijk.
Hi Tim & Erik, ziet er heerlijk uit! Kan ik ook pompoenblokjes uit de vriezer gebruiken (ipv 1 pompoen)? Hoeveel gram pompoenblokjes raden jullie dan aan?
Dankje Timo! Ja hoor, dat kan zeker! Ik zou dan 1-1,5 kg dan aanhouden. Geniet ervan!
Staat op mijn lijst om te maken, lijkt me erg lekker. Ik ben niet zo fan van vissaus. Wat raden jullie aan als alternatief of dan maar gewoon weg laten?
Dan zouden wij het gewoon achterwege laten hoor. Geniet ervan!