11,9K
Hoe langer, hoe lekkerder
Ik kan het mij nog goed herinneren, toen wij 1,5 jaar geleden in Thailand waren. Naast deze heerlijke Thaise tom kha kai (soep) stond de massaman curry ook veelvuldig voor ons op tafel. Een mild-pittig stoofgerecht met aardappel. En hoe langer je het stooft, hoe lekkerder. Het vlees valt helemaal uit elkaar na een aantal uur. Waardoor het in je mond smelt zo zacht! Serveer er lekker wat rijst bij.
87 reacties
Ik heb deze gisteren gemaakt in mijn crockpot. Zoooo lekker. Lekkerder zelfs dan bij de thai waar we regelmatig afhalen. Echte aanrader!
Hoi Michaël, wat leuk om te horen! Dat is echt een compliment 🙂 Goed idee om het in de slowcooker te maken. Groetjes, Tim – SmaakMenutie
Michaël,
Hoe lang en op welke stand heb je dit gedaan??
Lekker gerecht, maar die van mij is heel licht, en die van jullie donkerder.
Misschien nog wat langer sudderen? Maar het belangrijkste is de smaak! 🙂
Vandaag gemaakt smaakte heerlijk voor herhaling vatbaar.
Hoe lang in de Crockpot? En high of low?
Oh ik heb dit laatst geproefd bij de Thai en nu moet ik het zelf maken. Deze ziet er erg goed uit, ga ik snel proberen!
Dankjewel! Deze is inderdaad heerlijk 🙂 Heel veel kookplezier!
Hoi ziet er lekker uit maar een vraag kan dit ook in de slowcooker gemaakt worden ?
Ja zeker dit kan in de slowcooker..
Geen last van aanbranden wel af en toe
Om roeren.
Ik maak ook altijd ajam pedis in de slowcooker van Kip wines. Heerlijk.succes.
En eet smakelijk
Hoi! Deed jij de aardappels meteen erbij in de slowcooker?
Groetjes Pauline
Suggestie welke groenten je hier bij eet?
Hoi Tanja, omdat het een vrij kruidig gerecht is zou ik een frisse komkommersalade erbij eten of bijvoorbeeld atjar ketimoen (weliswaar niet Thais, maar prima te combineren). Of je stooft er wat groenten mee bij de rest. Bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, courgette etc. Maar persoonlijk zou ik zeggen alleen frisse komkommer!
Dit vandaag gemaakt , mijn vriendin en ik hebben meer dan genoten van dit overheerlijke recept, wat is het zalig!!
Fijn dat jullie van de massaman hebben genoten Jeanet! Leuk om te horen 🙂
Dit is echt één van mijn lievelingsgerechten…! Ook mijn man vind het heerlijk. Zo makkelijk en goed van tevoren klaar te maken. Ik laat het minimaal 4 à 5 uur opstaan. Echt een aanrader…bedankt! Groetjes, Patty
Hoi Patty, dat vinden wij heel leuk om te horen! Het is ook wel een grote favoriet van ons inmiddels 🙂 En inderdaad, hoe langer stoven hoe beter. Mmm! Groetjes, Tim- SmaakMenutie
Hallo mannen, ik heb het vorige week gemaakt en we vonden het erg lekker. Ik schrok een beetje van de smaak van de vissaus die lange tijd bleef overheersen. Ik heb er een blikje tomatenpuree bijgedaan en een schep bruine suiker en wat extra limoen. Ik had het nog nooit gegeten. De smaak was intens, het vlees super zacht, het was heerlijk! Ik kom steeds vaker bij jullie lekkere gerechten halen! Dank jullie wel!
Fijn dat het in de smaak viel! Klopt, vissaus kan wat overheersend zijn. Het is net wat je lekker vindt. Wellicht volgende keer een tl minder. Maar je hebt het goed opgelost met de tomatenpuree en de bruine suiker. En ja, hoe langer je het vlees stooft, hoe zachter het wordt. Zodat het smelt op je tong, heerlijk! Leuk dat je vaker bij ons gaat komen, we hebben nog een hoop lekkers op de site staan. Groet, Erik- SmaakMenutie
De curry staat nu al een mooie poos te pruttelen. Laat het lekker staan de rest van de avond! En morgen lekker smullen (hoop ik).
Lekker Rianti, hoe langer hoe beter. Laat het smaken! 🙂
Het was heerlijk!!!!! En eigenlijk supermakkelijk.
Zou het ook met zoete aardappel kunnen?
Fijn dat het in de smaak viel! Ja hoor, dat denk ik wel 🙂
Gisteren in de crockpot, vandaag gegeten. Heerlijk! Lekkerder dan bij de Thai. Deze komt vaker op tafel!
Dat is een groot compliment, leuk om te horen Liesbeth 🙂
Thais is ook zo lekker 😀
Ik ken hem vanuit Thailand ook met grove stukken ui en pinda’s erdoor. Ik ga deze van de week maken. Dankjulliewel
Ja Thais is lekker hè? Ook een van onze favoriete keukens, gaan er ook graag op vakantie 🙂 Goed idee van de grove stukken ui en pinda’s. We zijn benieuwd wat je van onze versie vindt!
Heerlijk!. Bedankt voor het delen van dit recept 🙂
Fijn dat de massaman in de smaak viel Trijn! En uiteraard graag gedaan 🙂
lijkt me heerlijk
kan ik dit ook invriezen?
Ja hoor! 🙂
Heerlijk! Ik heb hem gemaakt met lamsvlees…. super!
Mmm lekker Petra, goed idee lamsvlees!
Weer een heerlijk recept van jullie!, gebruik vaak jullie recepten, maar geef er altijd mijn eigen draai aan. Daar zijn volgens mij recepten ook voor bedoeld, volgens mij. Om je op weg te helpen, je eigen smaak in bepaalde keukens te ontwikkelen. Bedankt jongens!
Fijn dat onze massaman ook in de smaak viel Betty! En je hebt helemaal gelijk, onze recepten dienen als leidraad. Proef vooral tussendoor en voeg toe wat je lekker lijkt 🙂
Ik wil dit gerecht volgende week maken in de crockpot. Hoelang en welke stand?
Wij hebben geen crockpot Cynthia, dus dat antwoord moeten we je schuldig blijven! We weten wel, hoe langer hoe beter 🙂 Succes!
Heb dit recept al een aantal keer gemaakt, geweldig smullen geblazen. Thanks!
Hebben jullie ook de versie met Kip?
Ben benieuwd naar dat recept.
Leuk om te horen Jesper! Fijn dat ons recept in de smaak viel. De versie met kip hebben we (nog) niet, maar goed idee! 🙂
Heb hem na een aantal keer gegeten te hebben iets fingetuned:
Afwijkend van recept;
– [x] 3 Kemirnoten (geroosterd door paste)
– [x] 2 Laurierbladeren
– [x] 1/2 winterpeen in plakjes gesneden (15 mij voor einde toevoegen)
– [x] 1 grote witte ui in partjes gesneden (15 mij voor het einde toevoegen
At hem in Thailand altijd met ui en wortel, lekkere toevoeging aan jullie recept.
Benieuwd wel naar jullie versie van de kippendij massaman:)
Wat leuk dat je geëxperimenteerd hebt met dit recept Jesper! Lekker de toevoeging van ui en wortel, kennen wij niet. Kip massaman staat op de planning! 🙂
Daar ben ik ook heeeel benieuwd naar want kip is wat goedkoper dan stoofvlees toch ?
Vandaag voor het eerst gemaakt en zeker niet voor het laatst! Het was heerlijk!!
Fijn Mike, dat horen we graag!
Een vrije middag dus wil hem zo gaan maken! Ziet er heerlijk uit. Eigenlijk wil ik hem morgenavond meenemen naar vrienden, kan ik hem vandaag maken en laten staan tot morgen? Is hij dan nog lekker? Ik heb morgen geen tijd om het te maken.
Lekker Nena! Ja hoor, je kan het gerust vandaag al maken. Eventueel moet je morgen bij het opwarmen een beetje vocht toe voegen. Geniet ervan!
Hmmmm, dit is weer zo’n heerlijk gerecht van jullie. Ik heb het met kip gemaakt want in heb al rendang, sg kentang, sajur lodeh en nu dit erbij alles Indisch behalve dit gerecht. Ik heb al geproefd en heerlijk joh. Ga aub door dan doe ik lekker weer andere gerechten op ipv m’n Indische roets. Groetjes Verna
Leuk om te horen Verna! Je hebt flink uitgepakt, lekker! En het kan inderdaad prima met kip 🙂
Vandaag weer een recept van jullie gegeten, uiteraard gisteren gekookt. Vandaag alleen aardappel en wat boontjes erin gaargekookt.
Was super lekker! En helemaal niet moeilijk te maken. Op naar het volgende recept! ?
Als je het een dag eerder maakt kan het er lekker intrekken, heerlijk! Lekker ook met de extra toevoeging van de boontjes. Fijn dat ons recept in de smaak viel Marquerite 🙂
Het is super lekker, spannend om de pasta te maken(eerste keer) met staafmixer. Is goed gelukt😉
3 pepers vind ik net gaan maar volgende keer doe ik 2 pepers.😊 Dit recept gaat regelmatig terugkomen ☺
Fijn dat je eerste keer meteen een succes was Marga! Hoeveelheid pepers inderdaad naar smaak, maar niet elke peper is even spicy 🙂
wil het gerecht ook gaan maken. Maar wat is de evt vervanger voor 2 stengels sereh (citroengras)??
Lekker Ingrid! Je kan het dan wel achterwege laten, maar het heeft echt zijn eigen identieke smaak dus lastig te vervangen. Overigens is het wel bij de meeste supermarkten te koop hoor!
oke dank je wel 😉
Zou ik het ook met groene pepers kunnen maken, scheel dat nog veel in smaak en scherpte?
Ja denk het wel hoor Milou, rode pepers zijn wel wat heter!
Ik hou echt niet van vis…. dus vissaus???
Kan ik dit vervangen?
Hoor het graag…
Het hoort er wel echt in! Anders achterwege laten, maar dat hebben we zelf niet geprobeerd dus geen idee hoe dat uitpakt 🙂
Gaat het gerecht vissig smaken door de vissaus?
Als ik dit nu vervang voor sojasaus?
Nee hoor Petra! Zou het niet vervangen door sojasaus, dat is veel te zout. Als je het echt niet wil, gewoon achterwege laten
Petra, ik houd ook echt niet van vis! Ik hou zelfs m’n adem in als ik langs een viskraam/winkel loop. Zo vies vind ik het, maar vissaus proef je niet in het gerecht als vissmaak!
Superlekker, dank weer! Nou ben ik een halve Indo maar met dit gerecht heb ik moeten googelen naar Djintan (komijn) en ketoembar (koriander) in de beschrijving. Wellicht detail-neuken (sorry) maar toch ff lastig 😁
Ik vind t trouwens een prima en makkelijker alternatief voor Rendang dan met zonder aardappelen! in de slowcooker gemaakt met meer van alles en in de vriezer 🥳 ERG lekker!
Fijn dat je van ons recept genoten hebt Anne! Ja niet iedereen kent deze kruiden maar zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek 🙂
Ik heb het met z’n tweeën gegeten. Fantastisch! Maar voor 2 personen toch een hoop gedoe. Als ik een grotere portie maak kan ik dan ook een gedeelte invriezen? Had ik ook bij jullie heerlijke Adam smoor gedaan maar die werd na ontdooien nogal waterig. Heb ik even moeten binden.
Fijn dat jullie van de massaman genoten hebben! En je kan het zeker invriezen. Na ontdooien zachtjes opzetten en het vocht in laten koken 🙂
En vandaag ook weer heerlijk gegeten , zalig , ga ik zeker vaker maken .Bedankt 👏
Leuk om te horen Sylvia! 🙂
Kan ik in plaats van Spaanse rode pepers, rawits gebruiken? En zo ja hoeveel moet ik er dan gebruiken?
Ja dan kan hoor Franca! Houd er wel rekening mee dat rawits wat sterker zijn, dus ik zou er dan 2 van gebruiken. Tenzij het je niet spicy genoeg kan zijn 😉 Enjoy!
Ik heb het gerecht vanavond gemaakt en op jullie aanraden 2 rawit pepers toegevoegd. (Ipv 3 Spaanse pepers) Het was gerecht was heerlijk!! Wel spicy maar niet te pittig. Super recept, die houden we er in 😊😋
Ik heb het gerecht vanavond gemaakt en op jullie aanraden 2 rawit pepers toegevoegd. (Ipv 3 Spaanse pepers) Het was gerecht was heerlijk!! Wel spicy maar niet te pittig. Super recept, die houden we er in 😊😋
Enkele weken geleden deze curry gemaakt. Heerlijk!!! Omdat ik geen liefhebber van kokos ben, heb ik hier maar heel weinig van gebruikt (ongeveer 100ml). Binnenkort krijgen wij eters waarvan ik weet dat er 1 geen kokos lust. Kan ik een ander ingredient hiervoor in de plaats nemen?
Oeh dat wordt lastig Marij, eigenlijk is de kokosmelk niet te vervangen.. Persoonlijk vinden wij dat deze massaman geen overheersende kokossmaak heeft, dus wellicht wat minder toevoegen?
Kan ik dit gerecht ook maken met runderriblappen?
Jazeker! Kies dan wel het liefst voor mager 🙂
Heerlijk. Misschien een tip voor mensen die net als ik een gaspit hebben wat (dat vind ik) te hard staat om te sudderen: ik braad alles aan en doe het om te sudderen ongeveer 3 uur in de oven op 160 gr. Wel tussendoor even in de gaten houden natuurlijk en kijken of het nog genoeg vochtig is, maar dat heb je op gas ook
Hey mannen. Het was zalig. Echt onwijs lekker. Had alleen bijna 2 kilo vlees dus flinke bak over in de vriezer. Jullie nog tips wat ik er nu mee kan maken ?
Fijn dat het in de smaak viel Esmar! Je kan van het vlees dat je over hebt heerlijk (Indisch) stoofvlees maken. Moet je even op runderlappen zoeken op de website
Hoi ik ga dit maandag maken. Het kan de hele middag pruttelen. De vraag die blijft is koken de aardappelen niet helemaal kapot wanneer je deze hebt toegevoegd en je hierna een deel invriest? Is het misschien beter om de aardappelen alleen voor dat deel wat je dezelfde dag gaat eten toe te voegen en voor de rest later wanneer je dit na ontdooien gaat eten? Het gerecht is nl. voor 4 tot 6 personen en wij zijn samen.
Dat zou ik ook zo doen Sikko! Geniet ervan 🙂
Het is een heerlijk recept! Maar ik miste wel de echte massaman smaak. Als ik massaman bij de thai eet is het meestal met kip. Dat heb ik nu dus ook gedaan ipv rund. Maar ik weet inmiddels okk wat ik miste: de typerende pinda smaak. Zijn er veel verschillende soorten massaman? En als ik de volgende x de pindasmaak wil toevoegen, wat adviseren jullie dan hoe ik dat kan doen?
Je zou een handje geroosterde pinda’s mee kunnen mengen met de currypasta de volgende keer. Als de smaak maar goed was! 🙂
Vandaag heb ik dit recept met de slowcooker gemaakt: alle ingredienten inclusief aardappelen van begin af aan erin, maar zonder het water en met slechts 2 dl kokosmelk. Slowcooker aan op 9 uur Low. En het kwam er perfect uit! Het vlees heb ik niet van te voren aangebakken maar uiteraard kan dit wel.
Kan dit ook zonder vissaus? Of alternatief voor de vissaus?
Je zou kunnen kiezen voor oestersaus, maar dat geeft niet exact dezelfde smaak af (minder ‘vissig’). Achterwege laten is inderdaad ook een optie!