Home Vlees en kip Hele gevulde kip in witte wijn uit de oven

Hele gevulde kip in witte wijn uit de oven

door SmaakMenutie

Easy! Echt waar.

Bij sommige gerechten dènk je dat het veel werk is, maar vaak valt dat reuze mee. Zo ook met deze hele gevulde kip. Hartstikke makkelijk om te maken namelijk. En wat zo leuk is: je gasten zullen versteld staan van het resultaat. Wij gebruiken altijd een biologische kip en maken natuurlijk zelf de rozemarijnboter die zorgt dat het vlees heerlijk zacht wordt en tegelijkertijd een waanzinnig crispy laagje krijgt. Eerst een uurtje garen onder aluminiumfolie en daarna nog een half uurtje braden en klaar is je kip. Eet het lekker met zelfgemaakte frietjes, een gepofte aardappel of zelfs met witte rijst. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Hele gevulde kip in witte wijn

Hele gevulde kip in witte wijn uit de oven

Bij sommige gerechten dènk je dat het veel werk is, maar vaak valt dat reuze mee. Zo ook met deze hele gevulde kip. Hartstikke makkelijk om te maken... Vlees en kip Hele gevulde kip in witte wijn uit de oven European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 21 keer gestemd )

Ingrediënten

1 hele scharrelkip (1,5 kilo)
1 citroen
2 bollen knoflook
2 winterpenen
3 (rode) uien
70 g roomboter
200 ml witte wijn
1 tl paprikapoeder
Verse tijm
Verse rozemarijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng 70 gr zachte roomboter met 1 geperst teentje knoflook, een handje fijngehakte rozemarijn en een snuf zout.
  • Haal het vel een beetje los van de kip en vul tussen het vel en het vlees met de rozemarijnboter. Besmeer ook de buitenkant.
  • Neem een braadslee of ovenschaal en vul met 2 grof gesneden (rode) uien, 2 winterpenen in schijfjes, 6 tenen knoflook, tijm en rozemarijn.
  • Giet er 200 ml witte wijn en 200 ml water bij.
  • Vul de kip met 1 bol knoflook in de schil (gehalveerd), 1 grof gesneden ui, een paar takjes tijm en rozemarijn en 2 halve citroenen. Knoop de poten aan elkaar met hittebestendig (vlees)touw en besmeer met 1-2 tl paprikapoeder en bestrooi met zout en peper. Leg de kip in de braadslee.
  • Dek de braadslee goed af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Haal de folie er vervolgens af en plaats nog 45-50 minuten terug tot de kip een mooi krokant laagje heeft.

Hele kip vullen Gevulde kip met rozemarijnboter Groente gevulde kip Gevulde kip oven Hele gevulde kip uit de oven

Misschien valt dit ook in de smaak