Home Bijgerechten Stoofpeertjes in rode port

Stoofpeertjes in rode port

door SmaakMenutie

Klassieker

We maakten al eerder stoofperen in rode wijn, maar peertjes gestoofd in rode port zijn minstens zo lekker. En natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken met kerst. Wij laten de peertjes altijd heel. Gewoon omdat het er mooi uit ziet 😉 Maar je kan ze natuurlijk ook in stukken snijden en/of (helemaal) ontdoen van het klokhuis. Overigens kan je het klokhuis verwijderen met een scherp mesje of een appelboor, maar je kan het er ook gewoon in laten zitten. Liever geen alcohol of kinderen die ook gek zijn op stoofpeertjes? Vervang de port dan voor bessensap. Zijn ze gelijk helemaal kidsproof!

Stoofpeertjes in rode port

Stoofpeertjes in rode port

We maakten al eerder stoofperen in rode wijn, maar peertjes gestoofd in rode port zijn minstens zo lekker. En natuurlijk een klassieker die niet mag... Bijgerechten Stoofpeertjes in rode port European Print dit recept
Personen: 6-8 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kilo stoofperen (6-8 stuks)
1 fles rode ruby port (700 ml)
1 citroen (schil)
2 steranijs
2 laurierblaadjes
3 kaneelstokjes
3 tl suiker
Verse munt (ter decoratie)

Zo maak je het

  • Schenk 1 fles rode port in een ruime (braad)pan. Voeg 3-4 tl suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag (net tegen de kook).
  • Voeg de slierten schil van 1 citroen toe samen met 3 stokjes kaneel, 2 steranijs en 2 blaadjes laurier.
  • Laat 10 minuten net tegen de kook aan pruttelen.
  • Schil ondertussen de peren met een dunschiller. Haal eventueel met een appelboor of mesje het klokhuis eruit. Laat het steeltje zitten.
  • Voeg de peren toe en laat nu minimaal 90 minuten tot 2 uur op laag vuur met deksel op de pan pruttelen.
  • Serveer de peertjes in een mooie schaal en steek in elk peertje een klein takje munt.
  • Haal het vocht door een zeef en serveer dit bij de peertjes. Eet smakelijk!

Misschien valt dit ook in de smaak