Home Salades en soepen Easy! Zelfgemaakte aardappelsalade met hamblokjes

Easy! Zelfgemaakte aardappelsalade met hamblokjes

door SmaakMenutie

Hollandse versie

Het bijzondere van voorverpakte aardappelsalade is dat het eigenlijk helemaal niet (meer) naar aardappel smaakt. Toegegeven, die romige variant is bij de barbecue best lekker. Maar wist je dat aardappelsalade helemaal niet moeilijk is om zelf te maken? Dus zonder rare toevoegingsmiddelen. En je kan hem zo romig maken als je zelf wilt. Hier onze Hollandse versie met hamblokjes, mmm! Eet smakelijk.

Ps. Hier vind je meer salades die goed bij de barbecue passen, zoals deze Israëlische salade.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Makkelijke aardappelsalade

Aardappelsalade

Het bijzondere van voorverpakte aardappelsalade is dat het eigenlijk helemaal niet (meer) naar aardappel smaakt... Salades en soepen Easy! Zelfgemaakte aardappelsalade met hamblokjes European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.7/5
( 33 keer gestemd )

Ingrediënten

3 (iets kruimige) aardappelen
125 gr hamblokjes
3 tl mosterd
3 el mayonaise (of maak deze zelf)
2 el kwark of Griekse yoghurt
2 stengels lente-ui
3 zoetzure augurken (middelgroot)
Paar zilveruitjes (klein formaat)
Bieslook

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen in een laagje water met zout in 15-20 gaar en laat ze afkoelen in koud water.
  • Prak de afgekoelde aardappelen met een vork fijn, samen met 3 tl mosterd, 3 el mayonaise en 2 el kwark of Griekse yoghurt.
  • Snijd de augurken in kleine stukjes en de lente-ui in dunne ringen en roer samen met wat zilveruitjes door de salade.
  • Roer tot slot de hamblokjes en wat fijngesneden bieslook door de aardappelsalade en maak af met wat peper en zout naar smaak.

Zelf aardappelsalade makenMakkelijke aardappelsalade

TIP

Je kan met aardappelsalade alle kanten op. Vervang voor meer pit de hamblokjes door gebakken bacon of laat het helemaal achterwege voor een vegetarische salade. Houd je van romige salades dan voeg je meer mayo of kwark toe. En voor meer pit neem je ruimer mosterd.

Misschien valt dit ook in de smaak