Home Salades en soepen Aardappelsalade

Aardappelsalade

met hamblokjes

door SmaakMenutie
Aardappelsalade met hamblokjes

Hollandse kost

Het bijzondere van voorverpakte aardappelsalade is dat het eigenlijk helemaal niet (meer) naar aardappel smaakt. Toegegeven, die romige variant is bij de barbecue best lekker. Maar wist je dat aardappelsalade helemaal niet moeilijk is om zelf te maken? Dus zonder rare toevoegingsmiddelen. En je kan hem zo romig maken als je zelf wilt. Hier onze Hollandse versie met hamblokjes, mmm! Eet smakelijk.

Aardappelsalade met hamblokjes

Aardappelsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen (3 á 4 stuks)
  • 125 g hamblokjes
  • 25 g verse bieslook
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 tl Dijon mosterd
  • 3 el mayonaise (of maak deze zelf)
  • 3 el kwark (of Griekse yoghurt)
  • 3 el zoetzure mini augurken
  • 3 el kleine zilveruitjes

Zo maak je het

  • Schil 3 á 4 aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Kook de aardappelblokjes in een laagje water met ruim zout in 10 minuten gaar. Spoel al met koud water en laat uitlekken en goed afkoelen in een vergiet.
  • Meng ondertussen in een (meng)kom 3 flinke el mayonaise met 2-3 el Griekse yoghurt of kwark, 3 tl scherpe mosterd en een flinke snuf peper tot een mooie saus.
  • Snijd 3 el mini augurkjes en 1 bosje lente-ui in ringen en hak ook een flinke hand bieslook fijn.
  • Doe de afgekoelde aardappels in een kom en voeg hier 3 el zilverui, de gesneden lente-ui en augurkjes en 125 g hamblokjes aan toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de saus toe samen met de bieslook en een snuf zout en peper. Alles goed vermengen en klaar is kees!

Ingrediënten aardappelsaladeAardappelsalade met hamblokjes Makkelijke aardappelsalade Zelf aardappelsalade maken

TIP

Je kan met aardappelsalade alle kanten op. Vervang voor meer pit de hamblokjes door gebakken bacon of laat het helemaal achterwege voor een vegetarische salade. Houd je van romige salades dan voeg je meer mayonaise of kwark toe. En voor meer pit neem je ruimer mosterd.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Josee 7 april 2020 - 10:47

Lijk me lekker eten

Reply
SmaakMenutie 9 april 2020 - 10:33

Is ook heerlijk! Snel een keer maken 🙂

Reply
Annie 13 april 2020 - 10:15

Goedemorgen,
Heb gisteren deze aardappelsalade gemaakt.
Door het recept te verdubbelen, want je bent toch al bezig, heb je voor 2 dagen een heerlijke salade in huis.
Het was heerlijk…..
We hebben genoten..
Echt een aanrader.

Reply
SmaakMenutie 13 april 2020 - 10:53

Leuk om te horen Annie, fijn dat het in de smaak viel! En slim om te verdubbelen, kan je er extra lang van genieten 🙂

Reply
Jos Wijdemans 9 april 2020 - 10:29

Hallo jullie.
Ik maak deze salade ipv.ham, gekookte en geplozen rundvlees. Verder alles hetzelfde. Gr.Jos

Reply
SmaakMenutie 9 april 2020 - 10:34

Hoi Jos, lijkt ons ook heerlijk! 🙂

Reply
Nathalie 8 augustus 2020 - 17:31

Nu de mussen van het dak vallen, is deze heerlijke frisse salade niet te versmaden…en ja, ook een dubbele portie gemaakt ☺️

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2020 - 11:19

Haha heel goed Nathalie! Lekker hoor 🙂

Reply
Rianne 13 juni 2021 - 09:20

Heel lekker, ik heb er voor de pittigheid nog wat dunne ringetjes (van het witte gedeelte) van de prei in gedaan

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:36

Lekker Rianne, goed idee! 🙂

Reply
Anneke 13 juni 2021 - 12:35

Wij hebben deze ook gemaakt, maar dan met plakjes knakworst hadden geen ham in huis. maar smaakte heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:36

Lijkt me ook heerlijk Anneke! 🙂

Reply
Judith 14 juni 2021 - 14:37

Precies wat ik zocht voor bij de bbq!

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 15:45

Leuk Judith, geniet ervan! 🙂

Reply
Ans 13 september 2023 - 23:58

Ik maak deze frisse aardappelsalade al jaren vrijwel hetzelfde, maar in plaats van ham gebruik ik corned beef uit blik.
Echt eens proberen, heerlijk.

Reply
Tineke 14 september 2023 - 11:59

Uitgebakken spekjes ook heerlijk

Reply