Zomerstamppot
Toen onze buren met vakantie gingen kregen we een zak zelf verbouwde snijbonen uit de tuin van haar vader. Zonde om weg te doen natuurlijk, dus daar hebben we dezelfde avond nog mee gekookt. Het resultaat? Een heerlijke snijbonen stamppot met uitgebakken spekjes. Dit is net als onze andijviestamppot met chorizo een echte zomerse stamppot. Dus als jij denkt dat stampotten echt iets zijn voor de winter dan heb je het mis. Officieel is de snijboon een peulvrucht die zelfs niet eens te verkrijgen is in de winter. En zeg nou zelf, ook in de zomer smaakt zo’n oer-Hollands gerecht heerlijk. Serveer met een bal gehakt of kies als ‘winterse twist’ voor rookworst.
2 reacties
Was heerlijk!
Snijboontjes een paar minuten gestoomd.
Gehakt aangemaakt met wat jullie aangaven en ketjap, sambal oelek, knoflookpoeder, mosterd en een fijn gesnipperd uitje. Bij het bakken van de ballen lekker grof gesneden uien meegebakken. Was lekker over de stamppot.
Smakelijke groet Marquerite
Vanavond gemaakt en gegeten;heel erg lekker!!!