Home Pasta Máma mia! Pasta met ricotta en spinazie

Máma mia! Pasta met ricotta en spinazie

door SmaakMenutie

Klassieke combi

Ricotta en spinazie zijn een klassieke combi, dus wat doe je als je dat en een stuk kipfilet nog in de koelkast hebt liggen? Juist, lekker een pasta van maken! Wij hebben gekozen voor orecchiette, maar het gaat ook uitstekend met penne of elke andere pasta die je hebt liggen. Overigens, smaakt dit ook prima zonder kip. Dus als je liever wat minder vlees wilt dan kan je de kip achterwege laten. En helemaal fijn, staat binnen een half uurtje op tafel!

Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

Ricotta en spinazie zijn een klassieke combi, dus wat doe je als je dat en een stuk kipfilet nog in de koelkast hebt liggen? Juist, lekker een pasta van... Pasta Máma mia! Pasta met ricotta en spinazie European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

Pasta naar keuze (penne bijvoorbeeld)
1 kipfilet
100 gr spekblokjes
250 gr ricotta
200 gr verse spinazie
Paar zongedroogde tomaatjes
Sap van 1/2 citroen
Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi de kipfilet met zout, peper en eventueel knoflookpoeder en paprikapoeder. Smeer in met wat olijfolie en plaats 15 minuten in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  • Zet een pan op het vuur met ruim water voor de pasta. Kook de pasta als het water kookt in 10 minuten al dente.
  • Bak ondertussen op middelhoog vuur in een wok of ruime pan 100 gr spekblokjes in een paar minuutjes krokant.
  • Voeg 200 gr spinazie toe aan de spekblokjes en laat de spinazie slinken.
  • Snijd of hak een paar zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de spekjes en spinazie. Roerbak even mee.
  • Voeg nu 250 gr ricotta toe en het sap van een halve citroen. Roer op matig vuur goed door elkaar.
  • Voeg ook een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf het geheel goed door elkaar roeren.
  • Voeg de pasta toe aan het mengsel en roer de pasta goed erdoorheen. Voeg eventueel een scheutje pastawater toe.
  • Haal de kip uit de oven en snijd in reepjes. Voeg ook toe aan de pasta. Serveer direct en maak af met wat extra Parmezaanse kaas en peper naar smaak. Máááma mia wat lekker!

Pasta ricotta recept

Misschien valt dit ook in de smaak