Dubbel gekookt
Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta een product wat ontstaat door overblijfselen. Kortom, een bijproduct van kaas. En op zichzelf dus helemaal geen kaas. Maar goed, kaas of niet. Ricotta is heerlijk in combinatie met spinazie en Parmezaanse kaas. Verder hebben wij gekozen voor een combinatie van kip en spek, maar je kan gerust de kip achterwege laten en bijvoorbeeld wat meer spekblokjes gebruiken. Eet smakelijk!
4 reacties
Echt super lekker! Mijn zus had deze gisteren gemaakt en vandaag de restjes opgegeten bij de lunch, heerlijk! Deze gaat in ons receptenboekje 😉
Dat horen we graag Michelle, leuk! 🙂
Hi
Vandaag ga ik jullie pasta spinazie recept maken. Heerlijk. Ik volg jullie sinds kort en vind de gerechten verrassend en niet “te” moeilijk. Ben ook trots op mijn eigen dochter die ook een kookblog heeft. Leuk als jullie “haar” zouden volgen. Ook hele leuke recepten en zeker ook verhalen. Voor meerinfo: mandyandmore.nl
Gr. van een trotse moeder, die erg van koken houdt. Leuk om jullie te volgen. Succes.
Hoi Magda, wat lekker dat je deze pasta gaat maken! We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze recepten. Leuk ook dat je dochter ook een blog heeft en ook zo enthousiast bezig is met koken. Heb zojuist een kijkje genomen en het ziet er ook heerlijk uit! We zijn haar direct gaan volgen 🙂 Nogmaals dank voor je berichtje en veel kookplezier! Groetjes van ons