Home Pasta Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

door SmaakMenutie
Pasta met ricotta en spinazie

Dubbel gekookt

Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta een product wat ontstaat door overblijfselen. Kortom, een bijproduct van kaas. En op zichzelf dus helemaal geen kaas. Maar goed, kaas of niet. Ricotta is heerlijk in combinatie met spinazie en Parmezaanse kaas. Verder hebben wij gekozen voor een combinatie van kip en spek, maar je kan gerust de kip achterwege laten en bijvoorbeeld wat meer spekblokjes gebruiken. Eet smakelijk!

Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 59 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g verse spinazie
250 g ricotta
160 g fusilli of andere pasta
125 g spekblokjes
50 g zongedroogde tomaatjes
30 g Parmezaanse kaas
1/2 citroen (sap)
1 kipfilet
2 tenen knoflook

Zo maak je het

  • Snijd 1 kipfilet in kleine blokjes en bestrooi rondom ruim met zout en peper. Snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn en circa 50 g zongedroogde tomaten grof.
  • Neem een ruime (braad)pan en bak de stukjes kipfilet rondom op matig vuur. Voeg 125 g spekblokjes toe samen met de fijngesneden knoflook en zongedroogde tomaat en bak al omscheppend even mee.
  • Kook ondertussen 160 g fusilli in een pan met ruim water in 7-8 minuten al dente.
  • Voeg nu in etappes zo'n 300-400 g verse spinazie toe tot deze is geslonken. Zet het vuur ook wat hoger zodat het geheel niet te vochtig wordt.
  • Voeg nu het sap van een 1/2 citroen toe en schep nog even om. Voeg ook 250 g ricotta en 30 g Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de fusilli af en voeg toe aan het geheel. Schep alles even om en serveer direct met extra geraspte Parmezaanse kaas en verse peper.

Ingrediënten pasta spinazie Pasta met spinazie en ricotta Pasta met ricotta Pasta met spinazie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Michelle 27 juni 2020 - 18:21

Echt super lekker! Mijn zus had deze gisteren gemaakt en vandaag de restjes opgegeten bij de lunch, heerlijk! Deze gaat in ons receptenboekje 😉

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:11

Dat horen we graag Michelle, leuk! 🙂

Reply
Magda den Dulk 16 juli 2020 - 11:31

Hi
Vandaag ga ik jullie pasta spinazie recept maken. Heerlijk. Ik volg jullie sinds kort en vind de gerechten verrassend en niet “te” moeilijk. Ben ook trots op mijn eigen dochter die ook een kookblog heeft. Leuk als jullie “haar” zouden volgen. Ook hele leuke recepten en zeker ook verhalen. Voor meerinfo: mandyandmore.nl
Gr. van een trotse moeder, die erg van koken houdt. Leuk om jullie te volgen. Succes.

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2020 - 09:07

Hoi Magda, wat lekker dat je deze pasta gaat maken! We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze recepten. Leuk ook dat je dochter ook een blog heeft en ook zo enthousiast bezig is met koken. Heb zojuist een kijkje genomen en het ziet er ook heerlijk uit! We zijn haar direct gaan volgen 🙂 Nogmaals dank voor je berichtje en veel kookplezier! Groetjes van ons

Reply
Marie 12 maart 2021 - 15:37

Hai Tim en Erik,
Laatst voor het eerst kennis gemaakt met jullie website, na een tip van een vaste ‘klant’. We hebben toen dit gerecht gemaakt: zoooo lekker! En groot voordeel voor deze matige keukenprinses; makkelijk te maken! 😉 Vanavond gaan we de Pasta pesto caprese proberen. Zin in!
Ik ga nog vaak rondstruinen op deze topsite!

Reply
SmaakMenutie 13 maart 2021 - 14:48

Leuk dat je over ons getipt bent Marie! Fijn dat dit recept in de smaak viel. Hopelijk hebben jullie ook genoten van de pasta pesto caprese 🙂

Reply