Klassieke variant
Quiche is een veelzijdig gerecht dat altijd in de smaak valt. Of je nu een snelle avondmaaltijd nodig hebt, iets lekkers zoekt voor de lunch of een feestelijk hapje wilt serveren, een quiche is altijd goed.
Vandaag maken we een heerlijke klassieke variant: quiche met zalm en broccoli. Dit recept is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook voedzaam en smaakvol. Het mooie van een quiche is dat de oven het meeste werk doet, zodat jij je kunt richten op andere dingen.
Wat is een quiche?
Een quiche is een hartige taart afkomstig uit de Franse keuken. De basis bestaat uit een krokante deegbodem, gevuld met een romige vulling op basis van eieren en room. De klassieke variant, de Quiche Lorraine, bevat spek en kaas, maar inmiddels zijn er talloze variaties mogelijk. Van vegetarische quiches tot varianten met vis of vlees: de mogelijkheden zijn eindeloos. Quiche kan zowel warm als koud gegeten worden en is daarmee ideaal voor een lunchbuffet, picknick of een makkelijke maaltijd.
Waarom kiezen voor zalm en broccoli?
De combinatie van zalm en broccoli is een echte klassieker. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en heeft een zachte, romige smaak die perfect samengaat met de licht knapperige broccoli. Samen vormen ze een heerlijke, gezonde vulling voor je quiche. Daarnaast voegen eieren en room een rijke en luchtige structuur toe, waardoor de quiche lekker smeuïg blijft. Een handje geraspte Parmezaanse kaas erdoor zorgt daarnaast net voor wat extra pit.
Perfect voor elke gelegenheid
Het maken van een quiche is super eenvoudig. Je hebt maar een paar basisingrediënten nodig: hartig taartdeeg (of quichedeeg), eieren, crème fraîche en natuurlijk de vulling naar keuze. Nadat je de ingrediënten hebt gemengd en in een quichevorm hebt verdeeld, doet de oven het werk. Binnen een klein uurtje heb je een heerlijke quiche op tafel staan. Quiche is perfect voor allerlei gelegenheden: als lunch, diner of zelfs als hapje op een feestje. Bovendien kun je hem goed voorbereiden en later opnieuw opwarmen of koud serveren.
Genieten van jouw zelfgemaakte quiche
Of je hem nu warm of koud eet, deze quiche met zalm en broccoli is altijd een succes. Serveer hem met een frisse salade en een glas witte wijn voor een complete maaltijd. Geniet van de heerlijke smaken, varieer eens een keertje en ontdek hoe veelzijdig en makkelijk quiche kan zijn!
19 reacties
Jullie recepten zijn altijd heerlijk en goed te doen voor niet zo’n keukenprinses als ik, maar bv deze quiche met zalm en broccoli, kan die ook met iets anders dan crème fraiche??
Ik ben nl lactose intolerant.
Haha 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Marijke! Je zou in plaats van crème fraîche ook neutrale roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld) kunnen gebruiken. Succes!
Hier zit toch gewoon lactose in?
Ik ga het met soya kookroom proberen.. 🙃🙃
Hoi lijkt me heerlijk maar mijn man houd niet van vis, kan ik ook gerookte kip gebruiken?
Ja hoor Ellen dat kan heel goed!
Toppertje. Aangevuld met groene asperges en een topping van kaas
Wat een heerlijke aanvulling Francien, bedankt voor de tip!
Wat heb je precies met de zalm gedaan Kirsten? 🙂 Fijn dat de quiche in de smaak viel!
Leuk dat je de quiche al 2 keer hebt gemaakt Ronin! Het maakt in principe niet heel veel uit welke kleur ui je gebruikt, wit mag ook. En scherp vwb de zijkant bekleden met deeg, ik heb het er direct bijgezet 🙂 En thanks voor de tips, klinkt heerlijk die zalmmoot!
We hebben heerlijk gegeten van deze quiche! Echt een aanrader om lekker te eten. Ik had hem in de airfryer gemaakt en moest een beetje kijken met de duur van het bakken maar het eindresultaat was heerlijk!
Fijn dat de quiche in de smaak viel Sandra! Leuk om te weten dat het ook in de airfryer kan 🙂
Hallo, ik wil ook graag deze quich maken in de airfryer. Hoeveel min heb je de quich erin gelaten a.u.b.
Mvg,
Els
Leuk Rianne! 🙂
Quiche net gemaakt en was geslaagd😊. Ik heb de broccoli 🥦roosjes met de ui & knoflook mee gewokt. Ook heb ik een 1/2 rode paprika toegevoegd. Ik heb 4 L eieren gebruikt ipv 6, dit was ook voldoende. Ga dit recept zeker meer maken en dan ook met een andere groente variatie😉. Het is een recept met veel eiwitten die wij dagelijks nodig hebben. Bedankt voor het overheerlijke recept.
Leuk te horen Marian! En lekker die variatie 🙂
Weten jullie een alternatief voor dit bladerdeeg? Spelt of zo? Ik wil geen tarwe eten
Ja spelt is een prima alternatief!
Heerlijk gerecht!
Ik doe er voordat de quiche de oven in gaat een paar gehalveerde cherry-tomaatjes doorheen; lekker fris!
Hier staat de quiche regelmatig op het menu:)
Deze quiche , heb ik gemaakt voor mijn goede vriendin,
dit recept was nieuw,
ik hield het altijd bij de klassieker met prei, en spekjes.
Wonderwel geslaagd, ondanks nieuwe oven.
Ik heb er een tomatensalade; rode uien en wijnazijn)
dank u voor dit heerlijk eenvoudig recept, voor herhaling vatbaar.