Home <30 minuten Courgetti met avocadopesto en gerookte zalm

Courgetti met avocadopesto en gerookte zalm

door SmaakMenutie
Courgetti met avocadopesto en gerookte zalm

Op veler verzoek

Na de vele verzoeken die we hebben gekregen van onze lezers, presenteren wij: courgetti! Heel eerlijk gezegd hadden wij deze ‘pasta’ niet eerder gemaakt, maar na wat onderzoek kwamen we er al vrij snel achter dat het best simpel is om te maken. Het is wel een aanrader om een spirelli of spiraalsnijder te gebruiken. Heb je die nog niet? Kopen! Wij maken er een heerlijke avocado(pesto) saus bij met gerookte zalm, basilicum en pijnboompitjes.

Courgetti met avocadopesto en gerookte zalm

Courgetti met avocadopesto en gerookte zalm

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot (of ui)
  • 1 avocado
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1/2 limoen (sap)
  • Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je het

  • Maak slierten van 2 (kleine) courgettes met behulp van de spiraalsnijder. Je kan het overigens ook gewoon snijden in lange slierten, alleen ben je dan wel wat langer bezig.
  • Rooster alvast kort de pijnboompitten in een droge (koeken)pan of wok. Snijd ook alvast de zalm in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Zet alles even apart.
  • Meng het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van 1/2 limoen en een snuf peper en zout.
  • Snijd 1 sjalot en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze even kort aan in een beetje olie.
  • Voeg de slierten courgette toe en bak deze al omscheppend maximaal 5 minuten mee op (middel)hoog vuur.
  • Verkruimel nu een groente bouillonblokje en meng goed door het geheel.
  • Voeg nu het avocado-mengsel toe en schep alles om.
  • Verdeel over 2 borden en voeg de in stukjes gesneden zalm toe samen met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.

Courgetti maken Avocadopesto voor courgetti Courgetti recept Courgetti met gerookte zalm

TIP

Om te voorkomen dat het gerecht te nat wordt kan je het beste de slierten laten uitlekken in een vergiet en ze een klein beetje bestrooien met zout. Daarna eventueel nog even droog deppen met keuken papier.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Letty 5 juli 2018 - 08:00

Wat een verrassend, smaakvol recept met deze warme dagen! Echt een aanrader!

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2018 - 08:43

Hoi Letty, dankjewel wat leuk om te horen!

Reply
Marieke van Loenen 27 januari 2019 - 18:25

Verrassend lekker!!!

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2019 - 10:12

Hoi Marieke, fijn dat het in de smaak viel! 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply