Home Desserts en taarten Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

door SmaakMenutie

Klassieker

We hebben al heel wat quiches gemaakt, maar de klassieker onder de quiches ontbrak nog: de quiche Lorraine. Eigenlijk de meest simpele van allemaal. De hoofdingrediënten zijn namelijk spek en kaas. Zorg daarom dat je goede kwaliteit hebt van beiden. Wij kozen voor gruyère kaas, dat is toch wel de lekkerste voor deze quiche. Verder houden we hem bijna zoals het hoort. Alleen de lente-ui hebben we extra toegevoegd. Eet het lekker met een salade als avondeten of serveer hem (lauw)warm bij de lunch. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Klassieke quiche Lorraine

Quiche Lorraine

We hebben al heel wat quiches gemaakt, maar de klassieker onder de quiches ontbrak nog: de quiche Lorraine. Eigenlijk de meest simpele van allemaal... Desserts en taarten Quiche Lorraine European Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 11 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g spekjes
125 g crème fraîche
100 g gruyère kaas
1 bosje lente-ui
2 sjalotten
2 tenen knoflook
5 eieren
6 plakjes hartig taartdeeg
1 el bloem

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn en snijd 1 bosje lente-ui in ringetjes.
  • Bak de spekjes op matig vuur enigszins krokant in een beetje (olijf)olie. Voeg na 5 minuten de sjalotjes en knoflook toe en fruit deze even een paar minuten mee.
  • Meng in een kom 5 eieren met 125 gr crème fraîche, 1 el bloem en 100 gr geraspte gruyère kaas. Zorg dat je een mooi egaal beslag krijgt.
  • Bedek de bodem van een quichevorm met bakpapier en vervolgens met 6 plakjes bladerdeeg.
  • Verdeel de spekjes met knoflook en ui over de bodem, gevolgd door de lente-ui. Schenk vervolgens het ei-kaasmengsel in de vorm en zet 30-40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Ingrediënten quiche Lorraine Quiche Lorraine maken Klassieke quiche Lorraine

Misschien valt dit ook in de smaak