Home Hoofdgerechten Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

door SmaakMenutie
Quiche Lorraine

Klassieker

We hebben al heel wat quiches gemaakt, maar de klassieker onder de quiches ontbrak nog: de quiche Lorraine. Eigenlijk de meest simpele van allemaal. De hoofdingrediënten zijn namelijk spek en kaas. Zorg daarom dat je goede kwaliteit hebt van beiden. Wij kozen voor gruyère kaas, dat is toch wel de lekkerste voor deze quiche. Verder houden we hem bijna zoals het hoort. Alleen de lente-ui hebben we extra toegevoegd. Eet het lekker met een salade als avondeten of serveer hem (lauw)warm bij de lunch!

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 39 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g spekreepjes
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g gruyère
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 5 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el bloem

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Snijd 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook fijn en snijd 1 bosje lente-ui in ringetjes.
  • Bak de spekreepjes op matig vuur enigszins krokant in een beetje (olijf)olie. Voeg na 5 minuten de sjalotjes en knoflook toe en fruit deze even een paar minuten mee.
  • Meng in een kom 5 eieren met 125 g crème fraîche, 1 el bloem en 100 g geraspte gruyère kaas. Zorg dat je een mooi egaal beslag krijgt.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel 6 plakjes hartig taartdeeg over de bodem en prik gaatjes in het deeg.
  • Verdeel de spekreepjes met knoflook en ui over de bodem, gevolgd door de lente-ui. Schenk vervolgens het ei-kaasmengsel in de vorm en zet 30-40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Ingrediënten quiche Lorraine Quiche Lorraine maken Klassieke quiche LorraineQuiche Lorraine

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Armin 23 augustus 2022 - 15:19

Nog geen reacties op dit recept? Hoe kan dat nou? Retemakkelijk en mjammie……..HEERLIJK. bedankt weer.

Reply
Walter 26 november 2022 - 15:16

Gisteren de quiche gebakken voor bij de tapas en vino. Niemand kon geloven dat ik hem zelf gemaakt had, zo lekker. Moest wel lang zoeken naar de gruyere kaas. Hier in Spanje niet simpel. Maar de moeite waard. Was een leuke en lekkere borrel. Dank jullie wel. Groeten van Walter en Dick.

Reply
Hans 22 februari 2023 - 13:42

Welke diameter quichevorm adviseren jullie? (nog iets anders waar ik op moet letten bij de aanschaf?)

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2023 - 13:48

Ongeveer 26 cm Hans! Dat is het hoor, dan moet het lukken 🙂

Reply
Hans 22 februari 2023 - 14:58

Ik las het later toch! * zucht * Geeft vertrouwen bij het maken straks! Haha. Dank.

Reply
Hans 8 maart 2023 - 17:55

Nog een vraag. Goed invetten in plaats van bakpapier ook goed?

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2023 - 12:44

Jahoor! 🙂

Tessy 15 oktober 2023 - 12:47

Succesrecept! Al vaker gemaakt en blijft erg lekker. Vandaag staat hij ook weer in de oven. In de winkel geen bosuitjes meer, daarom flinke portie verse bieslook toegevoegd,

Reply