Macaroni met kaas
Een pastagerecht die voor de verandering een keer niet uit Italië komt, maar je raadt het al, Amerika. Mac and cheese (oftewel macaroni en kaas) is een pastaschotel in een rijke romige kaassaus. In Amerika eten ze deze ultieme comfort food vaak als bijgerecht bij de barbecue. En hoewel enkele ingrediënten overeenkomen met de Indische macaroni is dit weer een heel ander gerecht. De Amerikanen maken het letterlijk met alleen macaroni en kaas, maar wij maken er een complete maaltijd van door hamblokjes en prei toe te voegen. Uiteraard maken we de ovenschotel af met extra geraspte kaas voor een mooi gegratineerd laagje. En doe op z’n Amerikaans en serveer met coleslaw of een Waldorf salade.
8 reacties
Goedemorgen.
Wat weer een heerlijk recept. Goed voor een weekend menu maar ook door de week is het
Heerlijk.bedankt en fijne dag.
Ben erg benieuwd! Maar zal vast heerlijk zijn zoals al jullie recepten!
Lekker en makkelijk!IK ga het maken met kipblokjes want ik krijg een gast die geen varkensvlees eet.Zal net zo lekker zijn.
Lekker
Vanavond gegeten en het viel bij iedereen goed in de smaak. Dank jullie wel voor alle lekkere recepten👍
Onlangs jullie site ontdekt en dit was het eerste recept. Het smaakte erg lekker. Zelf heb ik er nog lekker veel knoflook aan toegevoegd, want daarvan krijg ik nooit genoeg! 😉
Nu de site maar eens goed gaan bekijken!
Gisteren gemaakt, en het was heerlijk. Weer eens een heel ander gerecht met macaroni. Ik ga gauw verder kijken voor nog meer heerlijke recepten
Gisteravond gegeten en tot de laatste macaroni-elleboog opgegeten: heerlijk. Mijn variant voor de volgende keer heb ik genoteerd: geen ham maar gemarineerde kippendijfiletreepjes, een klein onsje gerookt spek in reepjes van mijn Keurslager en casarecce no.88 van Rummo ((voortreffelijke)pasta).