Home Vlees en kip Turkse köfte

Turkse köfte

kruidige burgertjes

door SmaakMenutie
Köfte

Kenmerkende smaak

Wie wel eens in Turkije is geweest kent ze ongetwijfeld: köfte. Deze kruidige burgertjes van lams- of rundergehakt hebben namelijk -mede door het gebruik van gemalen komijn- echt zo’n kenmerkende Turkse smaak. Köfte wordt veelal van lamsgehakt gemaakt, maar rundergehakt (of een combinatie van runder- en lamsgehakt) is een ook een prima keuze. En ze zijn minstens zo lekker. Dit Turkse vleesgerecht lijkt een beetje op Griekse kofta. Alleen heeft deze Griekse variant geprutteld in een kruidige tomatensaus. Serveer net als wij met wat witte rijst en geroosterde groenten als paprika en courgette. Maar Turks brood of frietjes kan natuurlijk ook. Wij maken er ook altijd cacik (Turkse tzatziki) bij maar een andere saus is ook prima!

Köfte

Köfte

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 30 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • Verse peterselie
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime kom en meng 300 g runder- (of lams)gehakt met 1 ragfijn gesnipperde ui, 2 kleine tl gemalen komijnzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 kleine tl cayennepeper, 1 tl zout, een flinke snuf peper, 2 el paneermeel en een handje fijngehakte peterselie.
  • Draai gehaktballen ter grootte van een bitterbal (circa 35 g). Duw ze platter zodat er een (mini) hamburgertje ontstaat.
  • Grill of bak de burgers in een scheutje zonnebloemolie rondom gaar en bruin.
  • Serveer met Turkse cacik, rijst en gegrilde groenten.

Köfte receptKöfte makenKöfteTurkse köfteTurkse gehaktballetjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Loes 15 mei 2023 - 18:30

Vandaag overheerlijk gegeten van de Turkse balletjes, cacik en Turks brood!

Ook deze keer hartelijk dank voor het recept!

Reply
Cindy 17 juni 2023 - 14:15

Heerlijk recept! Wij hebben er zelf nog wat knoflook in gedaan 🙂

Reply