Home Vlees en kip Kip in romige witte wijnsaus

Kip in romige witte wijnsaus

door SmaakMenutie

De oven doet het meeste werk!

Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee, bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip uit de oven met witte wijnsaus! Super makkelijk (de oven doet namelijk het meeste werk) en heel erg smaakvol. Maak er lekker wat witte rijst of aardappeltjes bij. Mmmm!

Kip in romige witte wijnsaus

Kip in romige witte wijnsaus

Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip uit... Vlees en kip Kip in romige witte wijnsaus, ovengerecht Frans Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kilo kippenpoten (ik had 5 drumsticks en 2 kippenbouten)
100 gr katenspek
400 ml droge witte wijn
125 gr crème fraîche
1 ui
1 kippenbouillonblokje
3 tenen knoflook
Paar takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Bak in een ruime pan de kippenpoten rondom goudbruin. De kip alleen bestrooien met zout. Plaats de kip in een ovenschaal.
  • Fruit in het achtergebleven vet 1 fijngesneden ui en 3 tenen knoflook een paar minuutjes aan. Voeg vervolgens 100 gr in kleine stukjes gesneden katenspek toe en bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg nu 400 ml witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een paar minuten sudderen.
  • Verkruimel vervolgens 1 kippenbouillonblokje boven de pan en voeg 300 ml water toe. Voeg ook een paar takjes verse tijm toe. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen. Schenk het vervolgens over de kip heen.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal na 60 minuten de schaal uit de oven en roer 125 gr crème fraîche door het geheel. Het makkelijkst is het om de kip er dan even uit te halen. Doe de kip terug in de schaal en plaats nog 15-20 minuten terug in de oven zonder aluminiumfolie. Je zal zien dat de kip heerlijk crispy wordt!

Kip witte wijnsaus receptKip witte wijnsausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Liever geen witte wijn? Gebruik dan witte druivensap of gewoon water en een extra bouillon blokje!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Diana 21 februari 2018 - 18:04

Erg lekker, vandaag gemaakt met kippedij en zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2018 - 09:02

Hi Diana, wat leuk om te horen! Ja met kippendij kan het ook heel goed 🙂

Reply
Esther 10 december 2018 - 19:40

Het was heerlijk maar de saus bleef bij mij erg dun.
Maar zeker voor herhaling vatbaar. Alleen dan kijken of ik de saus dikker krijg.

Reply
SmaakMenutie 11 december 2018 - 13:51

Hi Esther, fijn dat het in de smaak viel. De saus hoort wat dunner te zijn. Dus dat is helemaal niet erg! Je kan ‘m met een beetje maizena wat in laten dikken mocht je het te dun vinden. Succes!

Reply