Home Pasta Pasta met broccoli en kip in roomsaus

Pasta met broccoli en kip in roomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met broccoli en kip in roomsaus

In no-time op tafel

Op zoek naar een lekkere pasta die ook nog eens snel klaar is? Maak dan deze heerlijke pasta met broccoli, pesto en kip in roomsaus! Zoals je in de video hierboven ziet super makkelijk en je zet ‘m in no-time op tafel. De malse stukjes kip sudderen heerlijk in deze romige saus en de broccoliroosjes zorgen ook nog voor een gezonde touch. Wij presenteren jullie hét ultieme 30 minuten gerecht. Sterker nog, dit is in 20 minuten klaar. Buon appetito! Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten!

Pasta met broccoli en kip in roomsaus

Pasta met broccoli en kip in roomsaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 159 keer gestemd )

Ingrediënten

180 g penne
60 g pesto
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 kleine broccoli
1 ui of sjalot
2 tenen knoflook
2 kipfilets (ca. 400 gr totaal)
250 ml kookroom

Zo maak je het

  • Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Na 6 à 7 minuten voeg je in dezelfde pan de broccoli roosjes toe en kook je die de laatste 3 minuten mee. Haal daarna de pan van het vuur en doe de deksel erop.
  • Snijd terwijl de pasta kookt 1 ui of sjalot en 2 tenen knoflook fijn. Bak de ui en knoflook op matig vuur in een koekenpan of wok een paar minuutjes.
  • Snijd de kipfilets in smalle reepjes (of blokjes) en bestrooi met zout en peper. Voeg toe aan de ui-knoflook en bak 6 à 7 minuten tot de kip goudbruin is.
  • Voeg nu 250 ml kookroom, 60 gr pesto en 25 gr geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu de pasta en broccoli toe en roer het geheel nog even enkele minuten goed door elkaar.

Pasta met broccoli en kip in roomsaus Pasta kip roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

31 reacties

Betty 14 oktober 2019 - 19:05

Nomnomnomnom!!!!!Deze is ook weer zo lekker!! Snel klaar, en een smaak waar je blij van wordt!! Dank jullie wel weer voor dit heerlijke recept…..

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2019 - 08:37

Leuk om te horen Betty! Fijn dat de pasta in de smaak viel 🙂 En uiteraard heel graag gedaan!

Reply
Jet 8 januari 2020 - 15:22

Hallo Kookvrienden,

Pasta met de broccoli eerst afgieten en dán 3 minuten laten staan,of in het kookvocht laten staan?
Ik ga dit morgen maken,lijkt me erg lekker,zoals heel veel van jullie gerechten zijn.
Lang Leve de Nieuwsbrief!!

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2020 - 11:03

Hoi Jet, broccoli laatste 3 minuutjes mee koken met de pasta en dan alles afgieten. Vervolgens met de deksel op de pan laten staan. Bedankt voor het compliment, leuk om te horen! 🙂

Reply
Sacha 9 januari 2020 - 19:07

Beste kookvrienden,
Ik heb net jullie recept gemaakt en het was heerlijk, maar er is een hoop over… mijn vraag is kun je dit in de koelkast bewaren? En zo ja hoelang?
M.v.g. sacha 🙂

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2020 - 11:02

Fijn dat het in de smaak viel Sacha! Je kunt het zeker (afgedekt) in de koelkast bewaren. Niet langer dan 1 (max 2) dagen

Reply
Meghann 21 november 2020 - 11:48

Je kan het ook altijd invriezen. Eventjes een papiertje met datum erop wanneer het erin is gegaan en dan kun je het 3 maanden bewaren. Ideaal! Doe ik ook altijd. Zo hoef je niks weg te gooien. En het is handig als je eens een keer geen zin/tijd hebt om te koken. 🙂

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 11:57

Helemaal mee eens Meghann! 🙂

Reply
Doke 25 november 2020 - 16:16

Ik zou het deze avond maken , mag het ook met emmental kaas ?

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 16:44

Ja hoor! Geniet ervan 🙂

Evelien 15 mei 2020 - 02:18

Hi het recept ziet er heerlijk uit alleen ik lus geen broccoli.. hebben jullie nog een goed idee om de broccoli mee te vervangen?

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 09:22

Dankjewel Evelien voor het compliment! Je zou de broccoli kunnen vervangen door een andere harde groente, zoals courgette

Reply
Carline 5 juli 2020 - 19:22

Dit recept is echt ontzettend lekker. Ik kan dit elke dag we eten. Echt mega lekker! Meer kan ik er niet over zeggen hahah.

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2020 - 13:24

Haha dat horen we graag Carline, leuk!!

Reply
Annie Laumen 30 augustus 2020 - 18:56

Dit recept is ?.Dit gaan we vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2020 - 08:32

Leuk Annie! 🙂

Reply
Ine van Moerkerk 20 september 2020 - 18:28

Hallo,

We hebben weer lekker gesmuld. Ben helemaal fan van jullie recepten.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 13:26

Nou wat leuk om te horen Ine! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Jurry de Vries 19 oktober 2020 - 16:48

Al meerdere malen diverse gerechten gemaakt van jullie site. En kreeg te horen dat ik vaken zal moeten koken wat prima is. Maar ik mis eigenlijk iets, de SMAAKMENUTIE APP. Wanneer ver(s)maken jullie ons met Dé Smaakmenutie App!!!. In die tussen tijd bereid ik thuis de penne met kip in roomsaus klaar :0).

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2020 - 08:54

Leuk dat je zo enthousiast bent over onze recepten Jurry! Haha, ja een app zou een mooie aanvulling zijn. Hopelijk komt deze er in de toekomst! Geniet ondertussen van al het lekkers op de website 🙂

Reply
Richard Counotte 29 oktober 2020 - 12:15

weken geleden per toeval smaakmenutje gevonden op internet, man wat laten jullie lekkere gerechten zien.
Ze vallen goed in de smaak thuis, Gisteren de pasta met brocolie en kip in roomsaus gemaakt en ook de Telor ketjap.
Het was helemaal niet erg dat ik teveel had gemaakt.
man man zoveel keus en goede uitleg en boodschappenlijst een grote pluim.
gaan jullie ook met een APP werken?
Groet Richard

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2020 - 14:30

Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten Richard, daar doen we het voor! Bedankt voor het grote compliment. App zit wel in de planning… Zou leuk zijn als dat gaat lukken 🙂

Reply
Esther 13 januari 2021 - 20:33

Heerlijk recept, bereid met tagliatelle ipv penne (wel wat lastiger mengen)
Ik heb het nog lekkerder gemaakt door zelfgemaakte groene pesto te gebruiken!
Ik heb het recept uitgeprint en in mijn receptenboek gedaan, ik ga het zeker vaker maken?

Reply
Jo 2 november 2020 - 17:49

Het gerecht verrraste me echt in 1 woord heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 3 november 2020 - 09:53

Fijn Jo, dat horen we graag! 🙂

Reply
saskia 21 november 2020 - 14:50

kan je de room en kaas ook vervangen door ricotta

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 12:45

Hoi Saskia, ik zou het eens proberen. Hoewel Parmezaanse kaas wel wat meer pit heeft. Succes!

Reply
Myrna 30 december 2020 - 13:32

Hallo, heerlijk recept , kun je het ook in de oven opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:38

Hi Myrna, bereiding kan alleen op deze manier. Opwarmen kan wel in de oven! 🙂

Reply
Esther 13 januari 2021 - 20:30

Heerlijk recept,
Ik heb het nog lekkerder gemaakt door zelfgemaakte groene pesto te gebruiken!
Ik heb het recept uitgeprint en in mijn receptenboek gedaan, ik ga het zeker vaker maken?

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2021 - 10:39

Dat is inderdaad het allerlekkerste Esther, leuk! 🙂

Reply