Home Voor- en tussengerechten Vitello tonnato (heerlijk Italiaans voorgerecht!)

Vitello tonnato (heerlijk Italiaans voorgerecht!)

door SmaakMenutie

Bijzondere combinatie

Kalfsvlees met tonijnsaus. Best een bijzondere combinatie als je er zo over nadenkt. Maar het is onwijs lekker! Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht heb je in een mum van tijd gemaakt en daarom extra makkelijk als je (veel) eters krijgt. In principe wordt vitello tonnato bereid met kalfsfricandeau, maar wij hebben varkensfricandeau gebruikt. Net zo makkelijk en lekker. Tip: beleg eens je (stok)broodje ermee! Mmmm!

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Kalfsvlees met tonijnsaus. Best een bijzondere combinatie als je er zo over nadenkt. Maar het is onwijs lekker! Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht... Voor- en tussengerechten Vitello tonnato, fricandeau, voorgerecht, kerst Italiaans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g fricandeau
1 blikje tonijn (160 gr)
2 ansjovisfilets
3 el mayonaise
1 el kappertjes
Beetje olijfolie
Rucola
Zongedroogde tomaat (optioneel)
Citroensap

Zo maak je het

  • Doe 1 blikje tonijn, 3 à 4 el mayonaise, 1 el kappertjes, een scheutje olijfolie en 2 à 3 ansjovisfilets in een bakje of kom van de staafmixer en mix tot een gladde saus. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe en wat peper.
  • Verdeel wat rucola over 2 borden en leg daarboven op de fricandeau.
  • Beleg riant met de saus en maak af met wat extra kappertjes, peper en eventueel wat fijngehakte zongedroogde tomaatjes. Serveer met toast of stokbrood.

Vitello tonnato sausVitello tonnato maken Vitello tonnato receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

L. 19 juni 2019 - 13:32

Vandaag voor het eerst dit recept gemaakt. Het is zo goed bevallen dat wij van plan zijn om het meermalen te eten.

Reply
SmaakMenutie 20 juni 2019 - 09:21

Leuk om te horen! 🙂

Reply