Home Voor- en tussengerechten Vitello tonnato (heerlijk Italiaans voorgerecht!)

Vitello tonnato (heerlijk Italiaans voorgerecht!)

door SmaakMenutie

Bijzondere combinatie

Kalfsvlees met tonijnsaus. Best een bijzondere combinatie als je er zo over nadenkt. Maar het is onwijs lekker! Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht heb je in een mum van tijd gemaakt en daarom extra makkelijk als je (veel) eters krijgt. In principe wordt vitello tonnato bereid met kalfsfricandeau, maar wij hebben varkensfricandeau gebruikt. Net zo makkelijk en lekker. Tip: beleg eens je (stok)broodje ermee! Mmmm!

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 50 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g fricandeau
1 blikje tonijn (160 gr)
2 ansjovisfilets
3 el mayonaise
1 el kappertjes
Beetje olijfolie
Rucola
Zongedroogde tomaat (optioneel)
Citroensap

Zo maak je het

  • Doe 1 blikje tonijn, 3 à 4 el mayonaise, 1 el kappertjes, een scheutje olijfolie en 2 à 3 ansjovisfilets in een bakje of kom van de staafmixer en mix tot een gladde saus. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe en wat peper.
  • Verdeel wat rucola over 2 borden en leg daarboven op de fricandeau.
  • Beleg riant met de saus en maak af met wat extra kappertjes, peper en eventueel wat fijngehakte zongedroogde tomaatjes. Serveer met toast of stokbrood.

Vitello tonnato sausVitello tonnato maken Vitello tonnato receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

L. 19 juni 2019 - 13:32

Vandaag voor het eerst dit recept gemaakt. Het is zo goed bevallen dat wij van plan zijn om het meermalen te eten.

Reply
SmaakMenutie 20 juni 2019 - 09:21

Leuk om te horen! 🙂

Reply
Renske 15 juni 2020 - 14:20

Lekker

Reply
SmaakMenutie 16 juni 2020 - 14:19

Thanks Renske!

Reply
Antoinette 22 november 2020 - 13:29

Gisteravond gemaakt voor onze gasten, super LEKKER!!!!

Reply
SmaakMenutie 23 november 2020 - 10:31

Leuk dat je dit heerlijke gerecht aan je gasten hebt geserveerd Antoinette! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Marlein 22 december 2020 - 16:18

Hebben jullie tonijn op olie of op water gebruikt? En laat je de olie/water uit het blijkje weg uit de saus of neem je die mee (recept vermeldt een blijkje tonijn namelijk).

Reply
SmaakMenutie 22 december 2020 - 17:17

Hoi Marlein, wij gebruiken meestal op water en laten het water inderdaad weglekken. Maar op olijfolie kan ook hoor. Je voegt later toch nog wat olijfolie toe. Zonnebloemolie zou ik alleen niet doen. Succes! 🙂

Reply
Sandra 24 december 2020 - 19:16

Net deze versie van vitello tonnato als voorgerecht van het kerstavondmenu gegeten.
Wat was dat smullen! Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept.

Reply
SmaakMenutie 25 december 2020 - 10:18

Wat leuk dat je de vitello als voorgerecht hebt gemaakt! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply