Home Voor- en tussengerechten Vitello tonnato

Vitello tonnato

Italiaans voorgerecht

door SmaakMenutie
Vitello tonnato

Kalfsvlees met tonijnsaus

De vertaling van vitello tonnato is ‘kalfsvlees met tonijnsaus’. Best een bijzondere combinatie als je er zo over nadenkt. Maar het is onwijs lekker. Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht heb je in een mum van tijd gemaakt en daarom extra makkelijk als je (veel) eters krijgt. En niet alleen met de feestdagen, ook in de zomer is het heerlijk. Naast vitello tonnato zetten wij vaak een aantal Italiaanse gerechten als carpaccio en burrata op tafel, waar iedereen dan van kan pakken. Makkelijk en iedereen vindt het lekker. Vitello tonnato wordt dus bereid met kalfsfricandeau, maar varkensfricandeau is overigens ook prima als kalfsvlees niet verkrijgbaar is. We weten dat dit namelijk nog wel eens het geval kan zijn.

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 120 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 120 g fricandeau
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 citroen (sap)
  • 3 el mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • Handje rucola

Zo maak je het

  • Mix 1 blikje tonijn (150 g) met 1 el kappertjes, 3-4 el mayonaise, een scheutje citroen en 2-3 ansjovisfilets tot een mooie gladde (niet te dikke) saus.
  • Verdeel circa 120 g (kalfs)fricandeau over 1 of 2 borden. Verdeel de saus riant over de fricandeau. Maak af met extra kappertjes, wat rucola en een snuf (grof zee)zout en verse peper. Voeg naar smaak extra citroensap toe.

Vitello tonnato makenTonijnsausVitello tonnatoVitello tonnato recept

TIP

Beleg je (stok)broodje met de lunch er eens mee, heerlijk!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

14 reacties

L. 19 juni 2019 - 13:32

Vandaag voor het eerst dit recept gemaakt. Het is zo goed bevallen dat wij van plan zijn om het meermalen te eten.

Reply
SmaakMenutie 20 juni 2019 - 09:21

Leuk om te horen! 🙂

Reply
Renske 15 juni 2020 - 14:20

Lekker

Reply
SmaakMenutie 16 juni 2020 - 14:19

Thanks Renske!

Reply
Antoinette 22 november 2020 - 13:29

Gisteravond gemaakt voor onze gasten, super LEKKER!!!!

Reply
SmaakMenutie 23 november 2020 - 10:31

Leuk dat je dit heerlijke gerecht aan je gasten hebt geserveerd Antoinette! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
SmaakMenutie 22 december 2020 - 17:17

Hoi Marlein, wij gebruiken meestal op water en laten het water inderdaad weglekken. Maar op olijfolie kan ook hoor. Je voegt later toch nog wat olijfolie toe. Zonnebloemolie zou ik alleen niet doen. Succes! 🙂

Reply
Manicus 6 oktober 2023 - 17:25

Extra olijfolie? Dat staat niet in het recept…..

Reply
Sandra 24 december 2020 - 19:16

Net deze versie van vitello tonnato als voorgerecht van het kerstavondmenu gegeten.
Wat was dat smullen! Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept.

Reply
SmaakMenutie 25 december 2020 - 10:18

Wat leuk dat je de vitello als voorgerecht hebt gemaakt! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Anneke 27 mei 2021 - 12:29

We hebben genoten van dit recept, is een blijvertje hier.

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2021 - 09:52

Leuk om te horen Anneke! 🙂

Reply
Ria 23 juli 2021 - 12:36

Vanavond komt dit heerlijke gerechten weer op tafel. Echt voor een feestelijk etentje. Was eerder al groot succes.

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:17

Leuk Ria! Hopelijk hebben jullie een gezellige avond gehad 🙂

Reply