Winterse kost
Nu het buiten weer kouder begint te worden, is het ook weer tijd voor lekkere winterse kost. Want zeg nu zelf, er is toch niks lekkerder dan opwarmen met een stoofpotje en een goed glas rode wijn. Een tijdje terug maakten we al Engelse shepherd’s pie, en vandaag maken we een schotel die daar wel iets van weg heeft. Je moet wel iets meer geduld hebben, maar het wachten gaat rijkelijk beloond worden. Daar waar de sheperd’s pie gemaakt wordt van onder meer gehakt, wordt de jachtschotel gemaakt met supermals draadjesvlees dat een paar uur heeft staan sudderen. Oorspronkelijk wordt de jachtschotel gemaakt met – zoals de naam al doet vermoeden – wildvlees. Maar wij gebruiken sukadelappen. De sukade- of runderlappen kan je overigens eenvoudig vervangen door hertenvlees. Dankzij de paneermeel over de aardappelpuree krijgt het bovendien een lekker krokant korstje. Mmmm… Aan de slag!
33 reacties
Gebruik je gedroogde of verse jeneverbes? Ik woon in Portugal en kan waarschijnlijk wél gedroogde krijgen, of anders laurierblad gebruiken.
Gedroogde Marjolein!
hallo mannen, wat voor wijn gebruik je dan in dit gerecht? de naam v d wijn. Dank
Maakt niet uit, het hoeft geen dure te zijn. Elke rode wijn volstaat!
Hallo heren,
De beste wensen voor 2023.
Zaterdagavond krijg ik 9 personen om te eten. Kan ik gewoon alle ingredienten verdubbelen?
Misschien hebben jullie ook nog wel een leuk idee voor een voorgerechtje hierbij.
Voor jou ook de beste wensen Gerda! Wat leuk dat je deze jachtschotel gaat maken voor je gasten. Als ik jou was zou ik dan gewoon 2 schotels maken, anders heb je ook een hele grote ovenschaal nodig. Als voorgerecht zou ik niet iets te zwaar doen, kies bijvoorbeeld voor een zalmsoepje (bisque) en serveer in een klein glaasje. Geniet ervan!
Ik wil de jachtschotel voor Kerst maken en vooraf de tonijntartaar. Of is dat te zwaar?
Nee hoor, je kan wat kleinere porties maken. Alles met mate 😉