Winterse kost
Nu het buiten weer kouder begint te worden, is het ook weer tijd voor lekkere winterse kost. Want zeg nu zelf, er is toch niks lekkerder dan opwarmen met een stoofpotje en een goed glas rode wijn. Een tijdje terug maakten we al Engelse shepherd’s pie, en vandaag maken we een schotel die daar wel iets van weg heeft. Je moet wel iets meer geduld hebben, maar het wachten gaat rijkelijk beloond worden. Daar waar de sheperd’s pie gemaakt wordt van onder meer gehakt, wordt de jachtschotel gemaakt met supermals draadjesvlees dat een paar uur heeft staan sudderen. Oorspronkelijk wordt de jachtschotel gemaakt met – zoals de naam al doet vermoeden – wildvlees. Maar wij gebruiken sukadelappen. De sukade- of runderlappen kan je overigens eenvoudig vervangen door hertenvlees. Dankzij de paneermeel over de aardappelpuree krijgt het bovendien een lekker krokant korstje. Mmmm… Aan de slag!
33 reacties
ka je dit ook in de slowcooker bereiden,lijkt me heerlijk
Hoi Kitty. Ja dat zou zeker moeten kunnen. Wij hebben geen slowcooker, maar de meeste stoofpotjes e.d. kan je prima in de slowcooker bereiden. Succes!
Dit is een heerlijk gerecht, zowel met sukadelappen als met hertenvlees. Fijn is ook dat het gerecht van te voren kan worden klaargemaakt. Courgettesoepje vooraf en zelfgemaakt appeltaartje met kaneelijs als dessert en je hebt een heerlijke maaltijd voor je gasten, terwijl je bijna niet meer in de keuken hoeft te staan. Dank jullie wel voor dit recept.
Harteljke groeten Elle-Chris
Hertenvlees in plaats van sukade zal ook heerlijk zijn. Lekker winters in elk geval. Fijn dat het recept in de smaak valt! Klinkt als een heel mooi menu, dat inderdaad van tevoren gemaakt kan worden, ideaal 😀 Alvast veel plezier!
Sinds ik in Amerika woon heb ik zoiets niet meer gegeten. Heerlijk, we hebben er 2x van gegeten, en nog een 3e portie staat in de vriezer voor later. Ik heb er rode kool bij gegeten, goede combinatie vonden wij.
Erg leuk om te horen dat onze recepten zo ver over de grens gaan! Fijn dat het in de smaak viel Ria. En lekker hoor de combi met rode kool 🙂
Fantastisch recept. Gasten waren er dol op.
In slowcooker het vlees bereid.
Stoofpeertjes erbij geserveerd
If you don’t have ontbijt koek, what would you substitute?
Hi Japke, probably the best substitute would be 2 slices of brown bread and also add one tsp of gingerpowder. Good luck!
Thank you.
Ik heb het vorig jaar ,gemaakt en het was lekker maar ik miste wat smaak, en dat was runderbouillon .
Laatst weer gemaakt met drunderbouillon en nu was hij heerlijk.
Bedankt voor jullie recept .
Fijn dat het in de smaak viel Karin! En het is net wat je lekker vindt, bedankt voor de tip 🙂
Als je dan runderbouillon toevoegt, hoeveel dan? En kan dit er gewoon bij of moet een ander vocht dan minder? Bijv. minder wijn?