Een klassieker
Sommige combinaties zijn gewoon klassiekers. Zo ook deze salade met warme geitenkaas, spekjes en een honing-mosterd vinaigrette. Wij hebben dit keer gekozen voor pijnboompitten maar (extra) walnoten kan je natuurlijk ook toevoegen. De warme appelpartjes en frisse cherrytomaten maken het helemaal af. Voeg optioneel nog wat vers stokbrood toe en serveer met een koud glas rosé uit de Provence en je waant je op een zomerse dag zomaar even aan de Côte d’Azur. Lekker als lunch maar ook als lichte avondmaaltijd. En heb je liever geen warme geitenkaas, klik dan even hier.
8 reacties
Wat zou je als alternatief kunnen gebruiken als je allergisch bent voor appel en walnoten?
Peer en pijnboompitjes! 🙂
Welke kaas is een goed alternatief voor geitenkaas?
Ik zou dan kiezen voor een andere zachte kaas als brie of bijvoorbeeld blauwe schimmelkaas!
Heerlijk recept, zelf heb ik appelazijn gebruikt omdat ik dat in huis had, de pijnboompitten achterwege gelaten, zo duur in Frankrijk. Jullie recepten, vooral indonesisch, is vaak lastig om hier in Frankrijk alle ingrediënten te bemachtigen. Maar maak er toch veel van.
Een heerlijk recept!!!
Dit is één van de recepten van smaakmenutie die ik maandelijks maak, heerlijk met een stokbroodje met kruidenboter erbij.
Jammie jammie, ik hoef nu niet meer naar een restaurant voor deze heerlijke salade. De mijne is nu net zo lekker! Lekker smeuïg, zacht en fris door de citroen. Echt een top salade dit! Ook lekker als je schijfjes geitenkaas op een stokbroodje doet en dan in de oven met een beetje honing eroverheen.