Home Salades en soepen Salade warme geitenkaas

Salade warme geitenkaas

met honing-mosterd vinaigrette

door SmaakMenutie
Salade met geitenkaas

Een klassieker

Sommige combinaties zijn gewoon klassiekers. Zo ook deze salade met warme geitenkaas, spekjes en een honing-mosterd vinaigrette. Wij hebben dit keer gekozen voor pijnboompitten maar (extra) walnoten kan je natuurlijk ook toevoegen. De warme appelpartjes en frisse cherrytomaten maken het helemaal af. Voeg optioneel nog wat vers stokbrood toe en serveer met een koud glas rosé uit de Provence en je waant je op een zomerse dag zomaar even aan de Côte d’Azur. Lekker als lunch maar ook als lichte avondmaaltijd. En heb je liever geen warme geitenkaas, klik dan even hier.

Salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g geitenkaas naturel
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 125 g cherrytomaten
  • 100 g slamelange naar keuze (bijvoorbeeld jonge bladsla)
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 appel (Pink Lady)
  • 1/2 citroen (sap)
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl vloeibare honing

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats 1 plak geitenkaas van circa 125 g op een stuk bakpapier in het midden van de oven en verwarm circa 10 minuten of tot deze mooi verkleurd is.
  • Doe 100 g slamelange in een ruime kom samen met 125 g gehalveerde cherrytomaten.
  • Rooster ondertussen 30 g pijnboompitten op hoog vuur in een droge koekenpan tot ze verkleuren. Blijf de pan bewegen. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Voeg toe aan de sla.
  • Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter 125 g gerookte spekreepjes op matig vuur krokant. Snijd ondertussen 1 (Pink Lady) appel in partjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bak in het achtergebleven braadvet de appelpartjes enkele minuten goudbruin. Doe de spekjes bij de sla in de kom.
  • Maak ondertussen een vinaigrette van 5 el extra vierge olijfolie, 1-2 el witte wijnazijn, 2 el citroensap, 1 tl vloeibare honing, 1 tl scherpe (Dijon)mosterd en een snuf zout en peper.
  • Voeg ruim de helft van de vinaigrette toe aan de salade en hussel voorzichtig door elkaar. Verdeel over 2 borden. Voeg ook de appelpartjes toe.
  • Haal de warme geitenkaas uit de oven en verdeel over de opgemaakte borden. Besprenkel met extra vinaigrette en voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Geitenkaas salade ingrediëntenVinaigrette geitenkaas saladeSalade met warme geitenkaas

TIP

Ben je een grote eter, neem dan gerust één plak geitenkaas per persoon.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Julia 18 mei 2022 - 08:14

Wat zou je als alternatief kunnen gebruiken als je allergisch bent voor appel en walnoten?

Reply
SmaakMenutie 18 mei 2022 - 08:45

Peer en pijnboompitjes! 🙂

Reply
Hennie 18 mei 2022 - 11:36

Welke kaas is een goed alternatief voor geitenkaas?

Reply
SmaakMenutie 18 mei 2022 - 13:30

Ik zou dan kiezen voor een andere zachte kaas als brie of bijvoorbeeld blauwe schimmelkaas!

Reply
Nicoline 19 mei 2022 - 21:12

Heerlijk recept, zelf heb ik appelazijn gebruikt omdat ik dat in huis had, de pijnboompitten achterwege gelaten, zo duur in Frankrijk. Jullie recepten, vooral indonesisch, is vaak lastig om hier in Frankrijk alle ingrediënten te bemachtigen. Maar maak er toch veel van.

Reply
Jenneke Snijders 9 januari 2023 - 10:34

Een heerlijk recept!!!

Reply
Maaike 22 februari 2023 - 16:02

Dit is één van de recepten van smaakmenutie die ik maandelijks maak, heerlijk met een stokbroodje met kruidenboter erbij.

Reply