Home Salades en soepen Italiaanse tomatensoep met balletjes

Italiaanse tomatensoep met balletjes

door SmaakMenutie

Lekker met een klodder crème fraîche

Met dit weer is het beter om lekker binnen te zijn. Op de bank, terwijl je soepje staat te pruttelen. Super simpel en super lekker. Door een beetje Parmezaanse kaas in het gehakt te mengen krijgen de balletjes een Italiaanse twist. Vegetarisch? Laat dan de balletjes achterwege, deze tomatensoep is dan ook heerlijk! Serveer met een stokbroodje en een klodder crème fraîche, nestel je op de bank, Netflix aan, relaxmodus aan. Enjoy!

Italiaanse tomatensoep met balletjes

Italiaanse tomatensoep met balletjes

Dit is echt iets voor de zondag middag. Lekker binnen op de bank, terwijl je soepje staat te pruttelen. Super simpel en super... Salades en soepen Italiaanse tomatensoep met balletjes European Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

1 kilo (rijpe) tomaten (ongeveer 10 tomaten)
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
8 zongedroogde tomaatjes
2 groente bouillonblokjes
Flinke hand verse basilicum
Bakje crème fraîche

Voor de balletjes (optioneel):
300 gr rundergehakt
2 el paneermeel
1 ei
3 el Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd 1 ui, 2 tenen knoflook en 2 stengels bleekselderij in grove stukken. Hak tevens een handje basilicum (met de steeltjes) fijn.
  • Neem een (soep)pan en bak de knoflook, ui, bleekselderij en basilicum in een flinke scheut olijfolie even aan. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven.
  • Voeg 800 ml water toe in de pan samen met 2 verkruimelde groente bouillonblokjes. Breng tegen de kook aan.
  • Voeg vervolgens de in grove stukken gesneden tomaten toe. Bij voorkeur zonder vel. Dit doe je door ze 30 seconden in kokend water te leggen en dan 30 seconden in (ijs)koud water. Zo haal je het velletje er zonder moeite af!
  • Snijd 8 zongedroogde tomaatjes in grove stukken en voeg deze ook toe. Laat het geheel met deksel op de pan op matig vuur 15-20 minuten pruttelen.
  • Maak ondertussen de ballen door 300 gr gehakt te mengen met 2 el paneermeel, 3 el verse Parmezaanse kaas en 1 eitje. Draai hier soepballetjes van.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Voeg de balletjes toe en laat deze nog ongeveer 10 minuten gaar worden in de soep.
  • Dien op met een lepeltje crème fraîche en een extra blaadje basilicum. Eet smakelijk!

Zelf tomatensoep maken

Misschien valt dit ook in de smaak