8,1K
Parmezaanse kaas
Ken je dat gevoel? Heerlijk op de bank, terwijl je soepje staat te pruttelen. Super simpel en lekker is deze Italiaanse tomatensoep met balletjes. Door een beetje Parmezaanse kaas in het gehakt te mengen krijgen de balletjes een Italiaanse twist. Vegetarisch? Laat dan de balletjes achterwege, deze tomatensoep is dan ook heerlijk! Serveer met een stokbroodje en crème fraîche, nestel je op de bank, Netflix aan, relaxmodus aan. Enjoy!
14 reacties
Waarom de tomaten ontvellen, je blendert ze toch. Kunnen jullie dat uitleggen wat t daardoor toevoegt.
Jullie maken trouwens heerlijke recepten dank daarvoor.
Mvg Harriëtte
Je hoeft het inderdaad niet persé te ontvellen Harriette, echter doen wij het voor de smaak. Fijn dat je van onze recepten geniet!
Zelf zou ik ontvellen en ontpitten, het is wel bekend dat tomatenpitten in een blender de smaak van de tomaten niet echt goed doet. Zoals gezegd: voor mijzelf.
Thanks voor de tip Arie!
De zongedroogde tomaten zijn een must? Of kunnen deze ook weggelaten worden?
Wij vinden het wel een extra smaakmaker maar zonder zou de soep ook lekker moeten zijn 🙂
Na 2 tomaten ben ik gestopt met ontvellen, niet te doen. Volgens mij heb je ijswater nodig, en moet je de tomaten van tevoren kruislings insnijden aan de onderkant. De rest is er dus met schil en al in gegaan.
Het is inderdaad even een werkje Karin! Je kan ze de volgende keer inderdaad in ijswater onderdompelen, echter werkt het voor ons ook onder de kraan. Net wat je zelf wil. Als de smaak van de soep maar goed was 😉
Ik wil deze soep graag maken voor 20 personen, enig idee wat dan de verhoudingen zijn? Dankjewel alvast
Op basis van deze hoeveelheden heb je al een paar flinke koppen, dus zou alles x3 / x4 doen ongeveer!
Erg lekker! Klein toefje pesto op de crème fraiche en een sliertje goede olijfolie erover en genieten maar.
Heerlijke soep, samen gemaakt met Italiaans gevuld brood.
Ontvellen ging prima zoals beschreven.
Heb deze vanmorgen gemaakt en hij is heerlijk!
Morgen ga ik de gekarameliseerde spruitjes maken en dinsdag de gevulde paprika’s…ja ik heb jullie site gevonden…helemaal mijn smaak….
Ik heb hem al gepromoot op mijn werk!!!
Vroeger maakte ik de Italiaanse soep van een pakje, nu kook ik haast elke dag 1 van jullie recepten. Met een hersentrauma is het voor mij de beste site om lekkere begrijpbare recepten te vinden en te maken. Een nieuwe therapie om de dag door te komen en mijn vrouw is er blij mee.